Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Απάντηση του Δήμου Ελευσίνας στις καταγγελίες

 


Με καταγγελίες που στερούνται οποιουδήποτε ερείσματος, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ελευσίνας, Ασπρόπυργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’& Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής στρέφονται κατά του Δήμου Ελευσίνας, αποσκοπώντας στην εκμετάλλευση υπαρκτών προβλημάτων ορισμένων εργαζομένων, για τα οποία όμως δεν φέρει ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή και προτίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα να δώσει λύσεις.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα θέματα που θίγονταιστις δύο ανακοινώσεις, από τον Δήμο Ελευσίνας διευκρινίζεται ότι:

1.       Για την προσωρινή διακοπή της μισθοδοσίας εννέα εργαζομένων σε καταργημένα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ελευσίνας πρέπει να τονισθεί ότι, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δεν είχε ενταχθεί σχετική πρόβλεψη σε κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου. Ως εκ τούτου, θα ήταν παράνομο και θα επέσυρε ακόμη και ποινικές ευθύνες για τη δημοτική αρχή, εάν συνέχιζε να καταβάλλει τους μισθούς εκτός προβλέψεων του προϋπολογισμού. Ωστόσο, τονίζεται ότι, όπως είναι γνωστό και στα σωματεία που προχωρούν σε αβάσιμες καταγγελίες, ήδη, έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να αποκατασταθεί η μισθοδοσία των εν λόγω εργαζομένων. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής αναγνωρίζεται το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκληθεί στους εργαζομένους από την προσωρινή διακοπή της μισθοδοσίας τους, ωστόσο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ζήτημα που δεν προσφέρεται για εντυπωσιοθηρία και συνδικαλιστική εκμετάλλευση.

2.       Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο ζήτημα της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων στα καταργημένα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ελευσίνας, πρέπει να τονισθεί -όπως επίσης είναι γνωστό και στα ενδιαφερόμενα σωματεία- ότι αποτελεί πάγια θέση του Δήμου πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μια θέση που υποστηρίζεται από την πλευρά του Δήμου Ελευσίνας και ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου έχουν προσφύγει εργαζόμενοι. Ως εκ τούτου, γίνεται σαφές ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, εντός του πλαισίου που διαμορφώνει η ισχύουσα νομοθεσία. Και σε αυτή την περίπτωση, στερείται οποιασδήποτε βάσης η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εκμετάλλευσης της αγωνίας εργαζομένων, με ανακοινώσεις που στρέφονται κατά της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή της Ελευσίνας, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι δημότες που την εξέλεξαν μόλις πρόσφατα, εργάζεται με συνέπεια για την επίλυση συσσωρευμένων προβλημάτων του Δήμου Ελευσίνας, δίνοντας πάντα έμφαση και στα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και πάντα με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων οφείλουν να γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή είναι σύμμαχός τους και όχι αντίπαλος στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια