Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε Δήμο – Τι απαντά η Δημοτική Αρχή

 


Τον Δήμαρχο Ελευσίνας καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, “αφήνει απλήρωτους 9 εργαζόμενους από τα καταργημένα νομικά πρόσωπα του Δήμου, με τη δικαιολογία ότι οι μισθοδοσίες τους δεν εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό”, καλώντας τον δήμαρχο την Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών να δώσουν λύση στο πρόβλημα άμεσα.  

“Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας προσπαθεί να τους απαξιώσει προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόλυση τους, αφού οι συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ξεκαθαρίζουμε στο Δήμαρχο αλλά και σε όλη τη Δημοτική Αρχή να μην τολμήσουν να απολύσουν κανέναν εργαζόμενο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους όλους τους εργαζόμενους και του δήμου Ελευσίνας αλλά και όλης της Αττικής.    

Σήμερα που το σύνολο των συναδέλφων αλλά και όλων των εργαζομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία ακρίβεια, που ο μισθός σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία καλύπτει μόνο 19 μέρες, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας κυνικά τους δηλώνει ότι δεν έχει προϋπολογιστεί ο μισθός τους γιατί τους ξέχασαν και τους καλεί να κάνουν υπομονή μέχρι τον Απρίλη!!”, αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ο Δήμος Ελευσίνας απαντώντας στην εν λόγω καταγγελία επισημαίνει πως, οι καταγγέλλοντες γνωρίζουν ότι, για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η προηγούμενη δημοτική Αρχή καθώς το συγκεκριμένο κονδύλι δεν είχε υπολογιστεί στον προϋπολογισμό.

“Με ποιο νόμιμο τρόπο η νυν Δημοτική Αρχή μπορεί να πληρώσει; Αφού γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η δαπάνη, να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να γίνει η πληρωμή. Εάν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος να αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα γίνει τέλος του μήνα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια