Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ελένη Τσάνταλη : Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά, αλλά εξίσου δύσκολο είναι να μεγαλώνεις και γονείς


 Το δεχόμαστε!! Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά. Αλλά σαν παιδιά όλοι μας κάποια στιγμή νιώσαμε πως είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους γονείς μας.

Αυτό γιατί κανείς δεν γεννιέται γονέας. Και ενώ υπάρχουν πολλά εγχειρίδια για γονείς κανένα δεν λέει για το πόσο θα δυσκολευτεί το παιδί σου να σε καταλάβει. Πολλές φορές υπάρχει αυτή η αγεφύρωτη απόσταση ανάμεσα στο "είμαι παιδί και χρειάζομαι κατανόηση " και στο "είμαι γονέας και χρειάζομαι βοήθεια ".

Σαν παιδιά αδυνατούσαμε να καταλάβουμε την ανησυχία, τον εκνευρισμό, την ακαμψία και την πίεση. Και πίσω από όλα αυτά που εμείς αδυνατούσαμε να καταλάβουμε κρυβόταν μια έντονη ανάγκη των γονέων να μη μας βλάψουν σαν παιδιά λόγω της άγνοιας και του άγχους.

Σαν γονείς αδυνατούσαμε να δεχτούμε πως το παιδί μας είναι εκεί για να το αγαπάμε, να το φροντίζουμε, να μας γεμίζει ζωή αλλά και να μας δείχνει περίτρανα τα λάθη που φοβόμαστε να δούμε. Τα λάθη που οι γονείς, που μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά τους, κάνουν και θα κάνουν. Επομένως, ναι είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά αλλά εξίσου δύσκολο είναι μεγαλώνεις και γονείς!!

Ελένη Τσάνταλη,

Ψυχολόγος MSc Ιατρικής Σχολής Αθηνών


Η Ελένη Τσάνταλη γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα έχει τίτλο «Στρατηγικές Αναπτυξιακής κι Εφηβικής Υγείας» (Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ). Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση σε ενήλικες είναι πάνω στην Βραχεία Εντατική και Δυναμική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία με υποτροφία από το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο.

Διατηρεί ιατρείο στην οδό Αιμιλίου Βεάκη 28 στο Περιστέρι. Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας  θα βρείτε Ε Δ Ω 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια