Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τραυματισμός εργαζόμενης στον Δήμο Άγιων Αναργύρων-Καματερού

 



Εργαζόμενη συμβασιούχος στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα  11 Μαρτίου κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων, πέφτοντας από το σκαλί απορριμματοφόρου. 

Σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων του δήμου η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι 63 χρονών (!) και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, μετά από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποίησε σήμερα μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΓ του Δήμου, αφού ο Δήμαρχος απουσίαζε . Σύμφωνα με  καταγγελία του Συνδικάτου  «η εργαζόμενη κλήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση εργασίας στις 10 π.μ. σήμερα, δηλαδή 4 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και μερικές ώρες μετά τον τραυματισμό της».  Όπως επίσης αναφέρουν η εργαζόμενη δεν είχε πραγματοποιήσει την απαιτούμενη εκπαίδευση, από τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου». Συνεχίζοντας για το απαράδεκτο γεγονός αναφέρουν «να τοποθετείται πίσω από το απορριμματοφόρο, μια εργαζόμενη 63 ετών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και μάλιστα όταν στον κλάδο των ΟΤΑ, καταγράφονται καθημερινά σοβαρά εργατικά ατυχήματα με 67 νεκρούς την τελευταία πενταετία, όπως και το γεγονός ότι η υπηρεσία της, όχι μόνο δεν προχώρησε έγκαιρα στη δήλωση του εργατικού ατυχήματος, αλλά αντιθέτως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είχε το θράσος να την απειλήσει, ότι “θα την τακτοποιήσει”, μόλις επιστρέψει, αφού η σύμβαση της ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα δουλέψει στο απορριμματοφόρο». «Η στάση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της Γενικής Γραμματέως, ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού ισχυρίστηκε, πως η εργαζόμενη ήξερε εκ των προτέρων πού θα εργαστεί και όφειλε να είναι προσεκτική» τονίζει το Συνδικάτο. 

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα

«Είναι εξοργιστικό μια γυναίκα στα 63 της χρόνια, με προβλήματα υγείας, να ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο προκειμένου να έχει ένα μεροκάματο. Είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν είχαμε σοβαρότερο τραυματισμό». Τονίζει με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και σημειώνει, ότι «θα θέσει το θέμα αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 13 Μάρτη όπου η δημοτική αρχή Τσίρμπα απαιτείται να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το συμβάν όσο και για την καταγγελλόμενη από το σωματείο μη συμμόρφωση με τις εκθέσεις των επιθεωρητών εργασίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια