Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη.


 Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνα Χρονοπούλου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για το νεοσύστατο Υπουργείο, για τις προτεραιότητες και τη νέα νοοτροπία που το διέπει σε σχέση με την αντιμετώπιση των φυσικών, αλλά και ανθρωπογενών καταστροφών. Η συνέχεια της συζήτησης επικεντρώθηκε στα προβλήματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τον Δήμο Χαϊδαρίου.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και τα κρίσιμα έργα που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα και βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης από την Περιφέρεια Αττικής. Εξετάστηκε η δυνατότητα υλοποίησης τοπικών παρεμβάσεων σε σημεία όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα, για το χρονικό διάστημα μέχρι την περάτωση των έργων μεγάλης κλίμακας.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο καθαρισμός των περιαστικών δασών στο Χαϊδάρι και ο έγκαιρος προγραμματισμός του πριν την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του εθελοντισμού και της ανάγκης αξιοποίησης των εθελοντικών ομάδων.
Επιδίωξη του Δήμου είναι, με την καλή συνεργασία με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, να αναβαθμιστεί από κάθε πλευρά η Πολιτική Προστασία στο Χαϊδάρι. Είναι μια προτεραιότητα που επιβάλλουν σε όλους μας οι νέες ανάγκες και οι συνθήκες της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια