Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μέχρι το 2040 παραχωρείται από το ΥΠΠΟ το Παλαιό Δημαρχείο στον Δήμο Ελευσίνας.

 


Ένα ακόμη αίτημα του Δήμου Ελευσίνας γίνεται δεκτό, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πολιτιστικών πόρων της πόλης. Αυτή τη φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε δεκτή την πρόταση του Δήμου Ελευσίνας, να επεκταθεί η παραχώρηση του Παλαιού Δημαρχείου στον Δήμο μέχρι το 2040

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη πράξη παραχώρησης που έγινε το 2018 ανέφερε ότι το Παλαιό Δημαρχείο θα παραχωρούνταν μέχρι το 2022 χρονικό διάστημα που ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου εκτίμησε ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και πλέον ο Δήμος είναι έτοιμος να εντάξει στον προϋπολογισμό του τις δαπάνες μίσθωσης της αποθήκης όπου είναι αποθηκευμένο το αρχαιολογικό υλικό, που διατηρούνταν στο Παλαιό Δημαρχείο. 

Με την εξέλιξη αυτή, το Παλαιό Δημαρχείο που μέχρι σήμερα αξιοποιείται ως έδρα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023», με τη συνεργασία του ΥΠΠΟ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και μετά το 2023. 

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Έχω πει πολλές φορές, ότι στη δική μας προσέγγιση η Πολιτιστική Πρωτεύουσα δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αφετηρία για να μείνουν έργα και υποδομές στην πόλη μας για μετά το 2023. Η περίπτωση της παραχώρησης του Παλαιού Δημαρχείου είναι χαρακτηριστική, αφού παραχωρούνταν αποκλειστικά για τους σκοπούς της Πολιτιστικής και όχι για τους Ελευσίνιους. Με μία απόφαση που ελήφθη το 2018 και είχε ισχύ τέσσερα μόλις χρόνια. Τώρα αυτό αλλάζει, και το Παλαιό Δημαρχείο μένει σε εμάς, στον Δήμο μας, μέχρι το 2040 τουλάχιστον. Έχουμε δηλαδή όλο το χρόνο να το αξιοποιήσουμε υπέρ των δημοτών μας. Είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι στη δική μας αντίληψη τα έργα και οι υποδομές πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένα με την κοινωνική ζωή τους τόπου μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια