Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο καιρός την Τρίτη 11 Ιουνίου και εκτίμηση για τις ημέρες του καύσωνα

 





Προγνώσεις και εκτιμήσεις για τον καιρό στον δήμο Φυλής αλλά και για το σύνολο του Νομού Αττικής  από τον Κωνσταντίνο Τσαρούχα.


Click me!


Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα  Τρίτη στην χώρα μας και κατά συνέπεια και στον Ν. Αττικής.


Πάμε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά:


Αύριο Τρίτη : Η θερμοκρασία να προσεγγίζει σε Φυλή και Άνω Λιόσια τους 36-37 βαθμούς και στο κέντρο της Αθήνας τους 38-39.

Σε παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.


Τετάρτη 12/06: H Τετάρτη θα είναι η μια απο τις δύο ημέρες με το peak της θερμής μεταφοράς καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα προσεγγίσει σε Φυλή και Άνω Λιόσια τους 37-39,στο κέντρο της Αθήνας τους 39-40 και ίσως σε τοπικό επίπεδο τους 41.


Πέμπτη 13/06: H κορύφωση του καύσωνα με την θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 39-40 σε Φυλή και Άνω Λιόσια και τους 39-40 και τοπικά ίσως 41-42 σε ευπαθείς στην ζέστη περιοχές.


Η θερμοκρασία και τις βραδινές ώρες ωστόσο θα είναι σε υψηλά επίπεδα κάνοντας αποπνικτική την κατάσταση με ένα ''κοκτέιλ'' αφρικάνικης σκόνης-υψηλών θερμοκρασιών.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή χρειάζεται προσοχή καθώς τα μικρά ποσοστά υγρασίας και η ενίσχυση των δυτικών-νοτιοδυτικών ανέμων στον νομό αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρκαγιών(γράφουμε εξάπλωση και όχι εκδήλωση γιατί σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων τις πυρκαγιές στην χώρα μας τις βάζουν χεράκια)


Το Σάββατο υπάρχουν σενάρια για μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην Αττική ωστόσο θα το δούμε ξανά μέσα στην εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι η στροφή και η ενίσχυση των ανέμων σε βόρειες διευθύνσεις στα 6-8 μποφόρ και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση απο την σελίδα μας.



Μην ξεχνάτε ένα κουβά με νερό σε σκιερό μέρος στους αδέσποτους φίλους της γειτονιάς σας.


Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Τσαρούχας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια