Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι «Ενάντιες ζωές» πλημμύρισαν από κόσμο το "Νικόλαος Λιάκος"

  



Το βιβλίο «Ενάντιες ζωές»  παρουσίασε η Ελένη Τατσιοπούλου-Μυτιληνάκη ,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου ΠΕΖΟ.Π.ΟΡ.Ο.Σ ΦΥΛΗΣ ''Η ΠΑΡΝΗΘΑ'' σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ ''Η ΕΝΩΣΗ", την Κυριακή 19 Μαΐου στο Δημαρχείο Φυλής  "Νικόλαος Λιάκος". 
  Η συγγραφέας στο ιστορικό και πολιτικό μυθιστόρημα , με πρώτη ύλη τα αυτοβιογραφικά στοιχεία της οικογένειάς της , μας μεταφέρει στην περίοδο της Κατοχής, σ’ ένα χωριό της Καλαμπάκας, τον τόπο καταγωγής της. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι δύο νέοι, ο Αριστείδης και η Φροσύνη. Δύο ερωτευμένα παιδιά της θεσσαλικής γης και τέκνα του μόχθου που βιώνουν ταυτόχρονα την κοινωνική αδικία, την αφαίμαξη του ιδρώτα των χωρικών και την αγριότητα των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Μοναδική διέξοδος πλέον η οργάνωσή τους στην Αντίσταση. Ως μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ πολεμούν τους φασίστες κατακτητές και συνάμα ονειρεύονται για την επόμενη μέρα της απελευθέρωσης έναν καινούργιο κόσμο, έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης. 
Οι Ενάντιες Ζωές είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα , όπως σχολίασαν  οι ομιλητές της παρουσίασης του βιβλίου,  που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με την γλαφυρή ανασύσταση μιας εποχής και των ανθρώπων της, αυτών που έδωσαν κυριολεκτικά το αίμα και την ψυχή τους για τα ιδεώδη και το όραμα της Αριστεράς σ΄ αυτόν τον τόπο. 


































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια