Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Χαρδαλιάς θέλει να επαναφέρει στον κάδρο τη Φυλή για να "θάψει" τις χοροθετήσεις που προτείνει ο ΕΔΣΝΑ;;;

 



"whispers"

  Οι "μηχανές" για τα έργα στη διαχείριση απορριμμάτων  στην Αττική παίρνουν ξανά μπροστά, όπως φαίνεται τόσο από τις επιχειρηματικές κινήσεις όσο και από τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, που κάνει σχέδια επί χάρτου.
   Η Motor Oil θέλει να εισέρθει για τα καλά τον τομέα της κυκλικής οικονομίας καθώς και στις ΑΠΕ μετά και την πρόταση εξαγοράς της ΗΛΕΚΤΩΡ. Εκτός όμως από την Motor Oil και η ΑΓΕΤ Ηρακλής προχώρησε στις αρχές του 2024 στην εξαγορά της Watt του Θανάση Κατρή , με μεγάλη πείρα στα έργα απορριμμάτων, o οποίος στο παρελθόν αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος της ΗΛΕΚΤΩΡ.   
  Ο Περιφερειάρχης Αττικής,  Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσφατα  προχώρησε σε μια ανανέωση της διοίκησης του φορέα που δημοπρατεί και παρακολουθεί την πορεία των έργων διαχείρισης απορριμμάτων,  τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),  θέλοντας να βάλει ξανά μπρος τα δύο «βαλτωμένα ΣΔΙΤ» της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, το αν θα παραμείνουν τα δύο ΣΔΙΤ στη δικαιοδοσία του ΕΔΣΝΑ,  που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο οποίος μάλιστα δεν έχει καταφέρει να δημοπρατήσει επιτυχώς ούτε ένα έργο διαχείρισης απορριμμάτων, παραμένει ένα ερωτηματικό. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλίας έχει κάνει λόγο για την αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ πλέον εκτός από τα δύο ΣΔΙΤ κάνει λόγο  και για μονάδες καύσης στην Αττική.
   Όσον αφορά τα ΣΔΙΤ πρόκειται για δύο έργα συνολικής αξίας 761 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά χωροθετηθεί στη Φυλή και το Σχιστό, τα οποία εκτός από τις μεγάλες δυνάμεις των κατασκευαστών είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον και μεγάλων ονομάτων στην παραγωγή τσιμέντου. Τα παραπάνω έργα δεν έχουν ματαιωθεί, αλλά έχουν βαλτώσει καθώς βρίσκονται εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια στο στάδιο διαπραγματεύσεων και διαλόγου για το τελικό οικονομικό και τεχνικό αντικείμενο των έργων.
   Ωστόσο, ο διάλογος αυτός είχε παγώσει καθώς η Περιφέρεια Αττικής, επί Πατούλη, είχε δεύτερες σκέψεις για τη χωροθέτηση της μονάδας στη Φυλή.  Η μελέτη, που είχε δοθεί από την εταιρεία VM@ στον ΕΔΣΝΑ ,  έχει προτείνει έξι εναλλακτικές τοποθεσίες για την κατασκευή της, χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστές. Από ότι φαίνεται κάποιες από αυτές να είναι στη Νότια και Ανατολική Αττική κάτι που ο νέος Περιφερειάρχης δεν τις θέλει εκεί με τίποτα εκεί και επαναφέρει στο τραπέζι την ευρύτερη περιοχή της Φυλής με τους "επίδοξους μάγους" που όρισε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια