Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση, πάρκα και άλση στη Δ. Αττική




 Ξεκίνησε η  εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Δυτικής Αττικής κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2024, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού) στις οδούς-περιοχές όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

 Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) και από πρόβλεψη κινδύνου υψηλή (κατηγορία 3).

 Στην παρούσα απόφαση επισυνάπτονται χάρτες με τις οδούς-περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας (σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διαβιβάστηκαν από τους αρμόδιους φορείς). Ο χάρτης αυτός σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr). Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του : Η ανωτέρω απαγορεύσεις δεν καταλαμβάνουν πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αναφέρονται στον πίνακα, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι περιοχές ανά δήμο:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια