Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η "ΓΡΙΖΑ" στο Μεσολόγγι



Η "Γρίζα"* συμμετείχε στις δύο μεγάλες παρελάσεις με τις οποίες κορυφώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης στο ηρωικό Μεσολόγγι, το Σαββατοκύριακο 27&28 Απριλίου 2024. Οι παρελάσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το βράδυ Σαββάτου του Λαζάρου και το πρωί της Κυριακής των Βαΐων.
".....εμείς τ'αποφασίσαμε κι όλοι είμαστε ορκισμένοι, να ζει το Μεσολόγγι....."


* Ο Σύλλογος Αρβανίτικου πολιτισμού «Η Γρίζα» ιδρύθηκε στα Άνω Λιόσια το 1987 από 113 ευαισθητοποιημένα για την τοπική παράδοση μέλη, έχοντας ως στόχο την ανεύρεση, την καταγραφή, τη διατήρηση, τη προβολή και τη διάδοση της τοπικής παράδοσης των Άνω Λιοσίων.
Έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, με την δημιουργία μόνιμης λαογραφικής έκθεσης στα Άνω Λιόσια, την διοργάνωση εκθέσεων λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, την έκδοση ιστορικών και λαογραφικών εντύπων, καθώς και την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε φεστιβάλ και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης.






















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια