Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS+ VET KA122 από το 2ο ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ

 


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ VET ΚΑ122, για το σχολικό έτος 2023-2024, υλοποίησε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αχαρνών στη Ρώμη της Ιταλίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορούσε σε κινητικότητα μαθητών για επιμόρφωση και απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων στο εξωτερικό με θέμα: “Η επιχειρηματικότητα ως εναλλακτική μορφή απασχόλησης των νέων – Καλές πρακτικές για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με προσανατολισμό τις πράσινες τεχνολογίες και το περιβάλλον ”με κωδικό: 2023-1-EL01-KA122-VET-000146221. Στο πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από 11/03/2024 έως 25/03/2024, συμμετείχαν 3 συνοδοί καθηγητές και 16 μαθητές από την Β’ και Γ’ τάξη.

 Την εκπαίδευση των μαθητών ανέλαβε ο εκπαιδευτικός οργανισμός INFOL και οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καλών πρακτικών σχετικών με την πράσινη επιχειρηματικότητα και την συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη, για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Επειδή ένα πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ είναι μια μετασχηματιστική εμπειρία που γεφυρώνει πολιτισμούς, ιδέες και οράματα, οι μαθητές μας μέσω της άψογης οργάνωσης πολιτιστικών επισκέψεων, συνοδεία επαγγελματιών ξεναγών, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη της Ρώμης, να διδαχθούν από την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της και να επισκεφτούν την πόλη της Φλωρεντίας.

 Οι μαθητές μας επιδεικνύοντας μοναδικό πνεύμα μάθησης και συνεργασίας, έλαβαν μέρος σε μια αξέχαστη εμπειρία που όχι μόνο εμπλούτισε την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση αλλά συνέβαλε επίσης στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών, ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια