Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Βαγγέλης Σίμος: «Διεκδικούμε μαζί με τους συνδημότες μας την Πετρούπολη που δικαιούμαστε»Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της πόλης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και κινητοποίηση που οργάνωσε χθες ο Δήμος. Το παρών έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή προεξεχόντων του Δημάρχου, Βαγγέλη Σίμου, και των Αντιδημάρχων.

Παρευρέθηκαν η Βιβή Δάγκα Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το ΚΚΕ, ο Γιάννης Πρωτούλης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, η Νίκη Χρονοπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος καθώς επίσης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Νέα Αρχή» και «ΡΑΚ», Μανόλης Συλλιγνάκης και Νίκος Σακούτης, αντίστοιχα.

Οι φορείς της πόλης που εκπροσωπήθηκαν, βάσει των αποφάσεων που είχαν λάβει τα Διοικητικά τους Συμβούλια, ήταν 16 Σύλλογοι Γονέων από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Σωματείων Λογιστών, Εκπαιδευτικών «Δ. Γληνός», το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, εθνικοτοπικοί σύλλογοι (Ικαριώτες, Ηπειρώτες, Πόντιοι, Πελοποννήσιοι κλπ.), ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης και η «Χωματερή - stop».

Η συγκέντρωση, στην πλατεία «Ηρώ», άρχισε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο, Χρύσανθο Κυριαζή, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, επισήμανε πως «ενώνουμε την φωνή μας με τον λαό της Πετρούπολης για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για εμάς και τις οικογένειές μας, για πρωτοβάθμια υγεία, για να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής που είναι μία ανάσα από τα σπίτια μας, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Πάκος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης και επισήμανε πως «αγωνιζόμαστε για να τελειώσουν άμεσα οι εργασίες στο 2ο ΓΕΛ, για σύγχρονα νηπιαγωγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία μας και προσωπικού που θα είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, προσωπικό που θα εξασφαλίσει ότι το σχολείο θα αποτελέσει πόλο πολιτισμού και αθλητισμού στη γειτονιά, αύξηση της χρηματοδότησης για έργα στα σχολικά κτήρια».

Ο Δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλη Σίμος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που έχουν για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων χρονίζοντα ζητήματα, όπως η υποχρηματοδότηση του Δήμου, η λειτουργία της χωματερής, η υποστελέχωση του πρώην Ι.Κ.Α., οι καταπατήσεις στο Ποικίλο Όρος κ.ά.

Επισήμανε, ότι «πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία όχι για να "πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα", όπως λένε μερικοί, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να παρατάξουμε στο… γήπεδο που παίζεται το παιχνίδι την καλύτερη ομάδα που δεν είναι άλλη από τον λαό αυτής της πόλης.

Μια ομάδα που έχει κερδίσει αγώνες και μπορεί να κερδίσει πολλούς περισσότερους, όχι ως θεατής αλλά συμμετέχοντας με τη Δημοτική Αρχή μπροστά στην ενημέρωση και τη διεκδίκηση».

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, δεν έχουμε παραιτηθεί σε καμία περίπτωση από τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, προσπαθώντας να τα λύνουμε πάντα δίπλα στους δημότες. Με βελτιωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, σε ζητήματα καθαριότητας και πρασίνου, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, με την εξασφάλιση κονδυλίων για έργα».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «δεν ρίχνουμε μια "ντουφεκιά στο αέρα", αντίθετα ξεκινάμε με τη σημερινή κινητοποίηση μια μεγάλη πορεία διεκδίκησης όλων όσων δικαιούμαστε. Όλη η πόλη μια γροθιά. Προχωράμε όλοι μαζί και νικάμε όλοι μαζί».

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας, η οποία ολοκληρώθηκε στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ. Δίνοντας υπόσχεση ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε την προσπάθεια και τις κινητοποιήσεις προς την κυβέρνηση για ένα Κέντρο Υγείας σύγχρονο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια