Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σειρά του Δ.Σ Φυλής για την έγκριση του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Σπηλιές

  



Ο νέος οργανωμένος υποδοχέας που δρομολογείται στον  Δήμο Φυλής  θα είναι περιβαλλοντικά, τεχνολογικά και λειτουργικά από τους πλέον σύγχρονους στην ΕΕ, με ταυτόχρονη σύνδεση με σιδηρόδρομο και Αττική Οδό και δυνατότητα μείωσης του οδικού φορτίου στον άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

 Η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στη Φυλή θα μια μικρή «ανάσα, από τις πολλές και μεγάλες που χρειάζεται η Αττική, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου.  Η πολιτεία επιχειρεί να δώσει λύσεις μέσω μιας επένδυσης (σύμβαση παραχώρησης), αξίας 200 με 250 εκατ. ευρώ, με το νέο πάρκο – κέντρο logistic. Το  Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή θα είναι ο νέος υποδοχέας για τις περίπου 400 μεταφορικές επιχειρήσεις του Ελαιώνα, που θα μετεγκατασταθούν στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις, ήδη 21 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλισθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Μετά και την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, που προβλέπει ακόμα και την δημιουργία τουριστικών υποδομών, το ΤΑΙΠΕΔ, που έχει αναλάβει την ωρίμανση και προώθηση του διαγωνισμού, έδωσε το «πράσινο φως» για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος,  την Πέμπτη 4 Απριλίου.. Σειρά έχει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής της έγκρισης των προτάσεων του  Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Σπηλιές». Το ΕΠΣ  προβλέπει το διαχωρισμό της περιοχής επέμβασης σε δύο Ζώνες (Ζώνη 1 και Ζώνη 2) προκειμένου να προστεθεί η ειδική χρήση «(15) Τουριστικά καταλύματα (μόνο κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα)» στη Ζώνη 2 για την ορθή λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια