Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αιγάλεω

  

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Αιγάλεω πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2024. Η Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω ξεκίνησε το 2003 και αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς και την ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης.  

Την λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απρίλιου 2024 τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγάλεω, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Αιγάλεω, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Σκαρλάτου. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον Δήμαρχο Αιγάλεω Λάμπρο Σκλαβούνο και κατόπιν η τέλεση του Αγιασμού, από τον π. Απόστολο, ο οποίος  μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου για τη συνέχεια του θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης Αιγάλεω. 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, τονίζοντας ότι η διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δημοτική Αρχή η οποία θέτει ως προτεραιότητα τη διατήρηση και ενίσχυση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δράσεις και το πλούσιο πολιτιστικό & εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης και προσκάλεσε τους επισκέπτες της να απολαύσουν τη βόλτα τους και να βρουν το δικό τους ενδιαφέρον στα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της. 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αναβάθμισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Μπογράκος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε και διοργάνωσε το 2003 την 1η Ανθοκομική Έκθεση της πόλης, που καθιερώθηκε και σήμερα αποτελεί θεσμό τόσο για τον Δήμο Αιγάλεω, όσο και για ολόκληρη την Δυτική Αττική. 

Ο Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους έμπειρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου και τους λοιπούς συντελεστές της διοργάνωσης και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν την Ανθοκομική Έκθεση, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας. 

Στα εγκαίνια μίλησε και ο Καθηγητής του Τομέα Βιολογίας Φυτών & Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ηλίας Κόρκας, ο οποίος τόνισε ότι ο κλάδος της ανθοκομίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της φυτικής παραγωγής στη χώρα μας και συνεχάρη τον Δήμο Αιγάλεω, για την άψογη διοργάνωση αλλά και τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής και της εμπορίας ανθοκομικών φυτών για την τόσο δυναμική παρουσία τους. 

Για τους μικρούς επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπου τα παιδιά, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος με βιωματικό τρόπο, λαμβάνοντας και πολλά αναμνηστικά δώρα. 


Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με την πολύχρωμη βροχή των πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό και την καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκόμενων στα περίπτερα της έκθεσης. 

Η 20η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2024 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια