Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιλίου

 


 Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου ΕΠΑ Λ Ιλίου θέλουν να εκφράσουνε την αγανάκτηση τους για όλα όσα διαδραματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους και για τα οποία, παρά τις δεκάδες αν αναφορές και καταγγελίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας , δεν διαφαίνεται καμία προσπάθεια εξομάλυνσης.

Αντιθέτως αισθάνονται, όπως αναφέρουν στην  κραυγή αγωνίας,  σαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω, καθώς οι υπεύθυνοι κωφεύουν προκλητικά! Συνεχόμενες καταλήψεις, είσοδος εξωσχολικών στο σχολικό συγκρότημα, ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (θρανία, αυτοσχέδιο ακόντιο) είναι μερικές από τις δεκάδες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του καθημερινά, που  ως γονείς  τρέμουν για την ασφάλειά τους. 

Σε αυτά αν προστεθεί και το αρνητικό κλίμα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας δημιουργείται μια κατάσταση “εκρηκτική” που μόνο επιζήμια μπορεί να αποβεί για τα παιδιά τόσο στο μαθησιακό κομμάτι όσο και στο κοινωνικό. Επιπλέον υπάρχει η απειλή για καταλήψεις εν μέσω των προαγωγικών εξετάσεων με ότι αυτό συνεπάγεται. Η υπομονή τους εξαντλήθηκε πλέον και αιτούνται άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Ως γονείς δεν μπορούν να είναι θεατές ενός έργου που υποβιβάζει την σχολική πραγματικότητα,  με τον κίνδυνο  να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά και απειλεί την ακεραιότητα και την ασφάλεια των παιδιών !!

 Γι’ αυτό κάνουν, για μία ακόμη φορά, έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλα όσα οφείλει να παρέχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στα παιδιά!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια