Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Λύκος της Πάρνηθας μέσα από μία άλλη ματιά: Ανοιχτός διάλογος για τη συνύπαρξη Ανθρώπου και άγριας ζωής



  H Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ διοργανώνει , το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τις 11 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Αθλητικό Κέντρο Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 126),  μία ανοιχτή συνάντηση με θέμα την συνύπαρξη του Ανθρώπου με την άγρια ζω. Η  συνάντηση  συνδιοργανώνεται, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE WILD WOLF, με την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Πάρνηθας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE WILD WOLF και την «Πλατφόρμα Συνύπαρξης» της Πάρνηθας*, από εξειδικευμένους επιστήμονες της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ και του ΟΦΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καταγραφούν οι σχετικές προκλήσεις και οι προοπτικές για το μέλλον.





Για να μάθετε περισσότερα για το έργο “LIFE WILD WOLF” μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ.

Για τα τελευταία νέα από τις δράσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε την επίσημη σελίδα του του προγράμματος στο Facebook


* Η «Πλατφόρμα Συνύπαρξης» της Πάρνηθας θα αποτελέσει ένα σώμα διαβούλευσης, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με την παρουσία του λύκου στην Πάρνηθα. Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπου λειτουργούν αντίστοιχες συμμετοχικές πρωτοβουλίες, τα μέλη του Σώματος αυτού θα ενημερώνονται για την πρόοδο του έργου και θα δρουν συμβουλευτικά προς την ομάδα υλοποίησής του, με εισηγήσεις για την ανάληψη δράσης και την υιοθέτηση καλών πρακτικών.


Με εκτίμηση, 

Δρ. Γιώργος Χατζηνάκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια