Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα λήξης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας Αφαλάτωσης σε επεξεργασία άλμης και ΑΠΕ στο Αλεποχώρι Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».

 




 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα λήξης έργου με θέμα, «Προμήθεια και εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας Αφαλάτωσης σε επεξεργασία άλμης και ΑΠΕ στο Αλεποχώρι Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας», την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 11:00 το πρωί Πολιτιστικό Κέντρο Μάνδρας «Μίμης Δούκας», στην Μάνδρα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών όσων αφορά στην παραγωγή και κυρίως την ποιότητα του αφαλατωμένου νερού και η ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επιστημονικά και άλλα θέματα που αφορούν στην αφαλάτωση.

Την έναρξη της ημερίδας, κήρυξε ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιο Γ. Δρίκος όπου στην ομιλία του δήλωσε: «Το Αλεποχώρι αποκτά νέα σύγχρονη μονάδα αφαλάτωσης και λύνουμε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης.

Πρόκειται για μια σύγχρονης τεχνολογίας μονάδα αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ για βέλτιστο περιβαλλοντικό αποτέλεσμα, με παραγωγή πόσιμου νερού 600κμ/ημέρα. Με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και της εταιρείας SYCHEM A.E. ξεκινάει άμεσα η προμήθεια και εγκατάσταση της νέας καινοτόμου ιδιοκτήτης μονάδας, συνολικού προϋπολογισμού 1.120.960,00€

Με άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής, καταφέραμε το έργο αυτό να είναι ιδιόκτητο και μόνιμο καθώς αν δεν γινόταν οι απαραίτητες διεργασίες, υπήρχε κίνδυνος να χαθεί η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση λόγω του χρονικού περιορισμού που προέβλεπε την εγκατάσταση του έργου μέχρι τον Μάρτιο.


Οι δημότες του Αλεποχωρίου καθώς και οι επισκέπτες του θα ωφεληθούν πολλαπλώς, τόσο από την υψηλή ποιότητα του νερού και την κατακόρυφη μείωση της τιμής προμήθειάς του, όσο και από τον καθοριστικό περιορισμό του φαινομένου της λειψυδρίας στην περιοχή. Η μονάδα θα λειτουργήσει μέχρι τα μέσα του Απριλίου».

 

 Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Μάνδρας κ. Ζαφείρης Μελέτης, ο Πρόεδρος Συλλόγου ‘’Άσπρα σπίτια’’ στο Πόρτο Γερμενό κ. Μακρόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος Οικιστών Αλεποχωρίου κ. Αθανασίου Κωνσταντίνος.

 

Μετά την λήξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου όπου έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ» κ. Χρυσούλα Κούρτελη και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ομίλου SYCHEM SA κ. Αλέξανδρος Υφαντής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια