Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στην ασφάλεια των παιδιών

 


Ο Σύλλογος γονέων του 11ου Δημοτικού Αγίων Αναργύρων καταθέτει στο πρωτόκολλο του Δήμου στις 29/2/2024 , τα παρακάτω αιτήματα που υπογράφονται από 167 γονείς και 19 δασκάλους του σχολείου μας προς τους υπεύθυνους του Δήμου Αγίων Αναργύρων ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι στην ασφάλεια των παιδιών μας , αναδεικνύοντας τα δημόσια:

- Να φτιαχτεί το επικίνδυνο ολισθηρό βοτσαλωτό προαύλιο και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και η αντίστοιχη χρηματοδότηση
- Να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ο Δήμος και η ΚΤΥΠ ώστε να γίνει η προσθήκη - προέκταση του προαυλίου του σχολείου
- Να τοποθετηθεί ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ στη σιδερένια κατασκευή στο προαύλιο
- Να απαντήσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ οι υπηρεσίες του Δήμου στα αιτήματα μας, στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρόνο και κατόπιν να οριστεί ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιήσουν ΟΛΑ τα παραπάνω αιτήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών μας και την καλυτέρευση της ζωής τους μέσα στο σχολείο.
Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο που υπέγραψαν γονείς και εκπαιδευτικοί :
“Αξιότιμοι κύριοι
Ο Σύλλογός μας θεωρεί σημαντική την ασφάλεια των παιδιών μας στον χώρο του σχολείου. Οι συνεχείς τραυματισμοί μαθητών τα τελευταία χρόνια αλλά και
τα συνεχή αιτήματα του Συλλόγου, που δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα από την πλευρά του Δήμου, ως όφειλε, αναδεικνύουν την ανάγκη ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στη επισκευή του επικίνδυνου ολισθηρού βοτσαλωτού προαυλίου.
Για τον λόγο αυτό απαιτούμε:
Α) Άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μειωθεί η επικίνδυνη ολισθηρότητα του προαυλίου.
Β) Ταυτόχρονα να γίνει Τεχνική Μελέτη για την άμεση ένταξή του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ “ ή σε άλλο πρόγραμμα που αφορά προαύλια σχολείων.
Γ)Να ψηφιστεί και να συζητηθεί η επιδιόρθωσή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Δ) Άμεσα, στο επόμενο διάστημα να μπει στέγαστρο στη σιδερένια κατασκευή του προαυλίου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν έναν χώρο προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, καθώς εκεί προαυλίζονται οι μικρές τάξεις.
Ε) Προσθήκη του διπλανού οικοπέδου 423 m2 που έχει κερδηθεί από το σχολείο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση του 2014. Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και η ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η προσθήκη και ταυτόχρονη προέκταση του προαυλίου του 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Αγίων Αναργύρων.
ΣΤ) Ζητάμε έγγραφη απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου, προς την Διεύθυνση του σχολείου και προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Αγίων Αναργύρων.
Με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ μου δηλώνω υπεύθυνα ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με τα παραπάνω αιτήματα, ζητάμε να υπάρχει ΕΓΓΡΑΦΗ απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου σε χρονικό διάστημα, εντός 20 ημερών, όπως προβλέπεται από τον νόμο και να κατατεθούν οι υπογραφές στις άνωθεν υπηρεσίες του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και σε όποια κρατική υπηρεσία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.
Γιατί η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!!”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια