Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στον Δήμο Φυλής η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

 
 Στις 14 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων του Δήμου Φυλής η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία, σε μία προσπάθεια του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4ΑμεΑ καθιέρωσης της συγκεκριμένης γιορτής κάθε 14 Μαΐου.

Click me!

Ο πρώτος δήμαρχος που «αγκάλιασε» την ιδιαίτερη αυτή δράση της 4ΑμεΑ είναι ο πρώην δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με την πρώτη γιορτή να πραγματοποιείται στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλή συγκίνηση, και με την πλατεία Συντάγματος της πόλης να κατακλύζεται από μητέρες παιδιών ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

amea200343
Μητέρες ηρωίδες με τα παιδιά τους στη γιορτή του Ναυπλίου

Για πρώτη φορά όλες αυτές οι γυναίκες ενώθηκαν σε μία γιορτή που ήταν καθαρά δική τους, λες κι ένα θαύμα έγινε ξαφνικά κι ένα αόρατο χέρι άγγιξε τις ψυχές όλων, κάνοντας τους πάντες να κατανοήσουν πως μαζί με τα «διαφορετικά» παιδιά τους έγινε «διαφορετική» και η ζωή των μητέρων ηρωίδων που σαν άγγελοι στέκονται δίπλα στα βλαστάρια τους!

Το ψήφισμα

Χαρακτηριστικό της περσινής γιορτής ήταν και το ψήφισμα που εξέδωσε η 4ΑμεΑ, που περνούσε πολλαπλά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες: «Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία “ειδική” κατηγορία γονέα. Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητά τους διαφέρει 360 μοίρες από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών. Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ δεν ξεκουράζεται σχεδόν ποτέ, δεν έχει επαγγελματική ή κοινωνική ζωή, και τις περισσότερες φορές ούτε προσωπική ζωή γιατί εγκαταλείπεται από τον σύζυγο. Η λέξη διασκέδαση είναι για εκείνη άγνωστη και ο καημός για το αύριο του παιδιού της συνοδεύει πάντα το βλέμμα της.

amea200349
Πέτρος Ιμβριος, Τάσος Μητρόπουλος και Γιώργος Δασκουλίδης

Το παιδί ΑμεΑ χρειάζεται για πάντα τη βοήθειά της ως τα βαθιά της γεράματα και ο ρόλος της είναι πολυδιάστατος. Εκτελεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση, δίχως καμία εκπαίδευση από το κράτος, χρέη νοσηλεύτριας και εκπαιδεύτριας, δασκάλας, οδηγού ή τραυματιοφορέα, είναι πάντα σε επιφυλακή για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί της και πολλές φορές έχει αναλάβει εκτός από τον τρυφερό ρόλο της μητέρας και τον ρόλο του πατέρα, γιατί είναι υπεύθυνη και για την οικονομική φροντίδα της οικογένειάς της. Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ δεν έχει ωράριο, στέκεται εκεί φύλακας άγγελος δίπλα στο παιδί της από την ημέρα της γέννησής του και μέχρι να σφραγίσουν τα μάτια της. Το λιγότερο που της αξίζει είναι να τιμηθεί με μία Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία, την οποία ζητάμε να καθιερωθεί στις 14 Μαΐου κάθε έτους!»

amea200347

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτό το ψήφισμα «αγκαλιάστηκε» και «αγκαλιάζεται» καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους και βοήθησε τον κόσμο να αντιληφθεί τον εξαιρετικά δύσκολο ρόλο της μητέρας που δεν θα δει ποτέ το παιδί της να μεγαλώνει και να γίνεται αυτόνομο. Ομως, η συγκεκριμένη γιορτή και η καθιέρωσή της θα συμβάλουν και σε κάτι ακόμα πιο σοβαρό και αναγκαίο: στην «αποδοχή» των παιδιών με αναπηρία, γιατί όταν αναγνωρίζεις τη μητέρα του παιδιού ΑμεΑ αυτομάτως αποδέχεσαι το παιδί της ως ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας που οφείλει να μην ξεχωρίζει κανένα παιδί.

amea200344

Οπως αναφέραμε και στην αρχή, φέτος η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία γίνεται στον Δήμο Φυλής! Εκεί όπου ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς ξεχωρίζει για την ευαισθησία, την ντομπροσύνη, αλλά και για τη γνησιότητά του σαν ανθρώπου! Γι’ αυτό και ενώ είχε σκοπό να δημιουργήσει δομή για παιδιά ΑμεΑ στον δήμο του, δεν το είχε αναφέρει διόλου προεκλογικά (όπως έκαναν κάποιοι άλλοι προς άγρα ψήφων), αλλά αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής.

amea200341
Η Νένα Χρονοπούλου με τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

Δίπλα του η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Κουράση, μία γυναίκα που ξεχωρίζει για το τσαγανό να σπάει γραφειοκρατικά αποστήματα και να παράγει έργο εκεί όπου υπάρχουν δυσκολίες αντικειμενικές και χρόνιες. Εχοντας, λοιπόν, τη στήριξη του δημάρχου κ. Παππού αλλά και της αντιδημάρχου κυρίας Κουράση η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία θα έχει την ευκαιρία να χτίσει ακόμα μία φορά γέφυρες αγάπης, αποδοχής και συγκίνησης σε κάτι που ενώ φαντάζει δεδομένο δεν είναι… Γιατί η μητέρα παιδιού με αναπηρία ουδέποτε ήταν φιλοξενούμενη μαζί με το παιδί της σε μία γιορτή αποκλειστικά και μόνο για εκείνη! Η φετινή γιορτή έχει την τύχη να φέρνει κοντά μας αγαπημένους καλλιτέχνες που θέλουν να συμβάλουν στην καθιέρωσή της αλλά και στην επιτυχία της. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Ιμβριος και ο Γιώργος Δασκουλίδης με την ορχήστρα τους θα δώσουν το «παρών» αφιλοκερδώς και θα τραγουδήσουν τιμώντας όλες τις μητέρες παιδιών με αναπηρία εκείνη την ημέρα, αναγνωρίζοντας τον τεράστιο και καθημερινό αγώνα τους.

amea2003410
Πέτρος Ιμβριος και Γιώργος Δασκουλίδης

«Είμαστε δίπλα σας, τώρα αλλά και κάθε φορά» είπαν και οι δύο με μια φωνή και έτσι θα έχουμε την τύχη να τους απολαύσουμε όλοι στις 14 Μαΐου μαζί και με πολλούς ακόμα αγαπημένους φίλους καλλιτέχνες που θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά και τις μητέρες! Ραντεβού, λοιπόν, με μητέρες, παιδιά και πατεράδες παιδιών με αναπηρία για να γνωριστούμε, να ενωθούμε και -γιατί όχι-; να διασκεδάσουμε όλοι μαζί αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα μας. Το δικαιούμαστε άλλωστε!

amea20034
Νένα Χρονοπούλου, Χρήστος Παππούς και Χρυσούλα Κουράση

amea200348


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια