Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ μέσα από το βλέμμα του Θανάση Λεβέντη

 

Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ
μέσα από το βλέμμα του Θανάση Λεβέντη
Εικαστικά
 

Περισσότεροι από 250 επισκέπτες στα εγκαίνια της έκθεσης για τον
“Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος”!
Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ Ι Credit: John Kouskoutis
Σε κλίμα χαράς αλλά και μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Κυριακή, τα εγκαίνια της έκθεσης Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣαφιερωμένης στον “Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος”, μέσα από τη ματιά του Θανάση Λεβέντη, ιδρυτικού του μέλους, μιας ξεχωριστής και πολύπλευρης προσωπικότητας άρρηκτα συνδεδεμένης με την πόλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 250 επισκέπτες από την Ελευσίνα, τις γύρω περιοχές και την Αθήνα.
Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ Ι Credit: John Kouskoutis
Στο πλαίσιο των εγκαινίων, στην αίθουσα όπου κάποτε πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, φιλοξενήθηκε μία ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στον Θανάση Λεβέντη, την κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή και τον Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή της 2023 Ελευσίς, Μιχαήλ Μαρμαρινό. Τη συζήτηση πλαισίωσε με τον ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο του ο Μίμης Θεοδώρου, πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου.

Το κοινό που βρέθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξιστορήσεις του Θανάση Λεβέντη από την ίδρυση του πρώτου πολιτιστικού σωματείου της Ελευσίνας, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, έως και τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε αναβίωσε, σύμφωνα με τον Θανάση Λεβέντη, το θερμό κλίμα των καθημερινών συναντήσεων του Συλλόγου.
Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ Ι Credit: John Kouskoutis
Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος από το προσωπικό αρχείο του Θανάση Λεβέντη, που περιλαμβάνει τεύχη του μηνιαίου περιοδικού “ΤΟ ΦΩΣ” που εξέδιδε ο Σύλλογος, φωτογραφικά στιγμιότυπα από καλλιτεχνικά δρώμενα και αξιομνημόνευτες στιγμές αλλά και πολλά ακόμη τεκμήρια. Το υλικό αυτό πλαισιώνει το κινηματογραφικό βλέμμα του Μενέλαου Καραμαγγιόλη, με βίντεο ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του Θανάση Λεβέντη και του Συλλόγου.
Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ Ι Credit: John Kouskoutis
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
 
Ημερομηνίες: 10 έως 31 Μαρτίου 2024
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 13.00 - 20.00
Χώρος: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
 
Είσοδος ελεύθερη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Επιμέλεια: Όλγα Χατζηδάκη
Σύλληψη: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Βίντεο έκθεσης: Μενέλαος ΚαραμαγγιώληςDøcumatism
Συντονισμός παραγωγής: T & T PRODUCTIONS
 
Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 
Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ Ι Credit: John Kouskoutis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια