Το Σάββατο 24/2/2024 η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης διοργάνωσε συζήτηση – εκδήλωση για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή και τιτλοφορείται «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πανεπιστημιακός Μάνος Σαριδάκης κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο εκπαιδευτικός Καργόπουλος Ανδρέας Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο φοιτητής Παντελάρος Γιάννης πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού ΕΚΠΑ και η φοιτήτρια Ρόζα Έλενα μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου Πανεπιστημίου.
Με την βοήθεια όλων των ομιλιών, αποδομήθηκαν πλήρως όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να μας πείσουν ότι η ίδρυση των μη κρατικών – ιδιωτικών «Πανεπιστημίων» θα είναι προς το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναφέρθηκαν οι συνέπειες που θα έχει το νομοσχέδιο στη Δημόσια Εκπαίδευση με την παραπέρα απαξίωση τόσο των δημόσιων πανεπιστημίων όσο και την γιγάντωση των φραγμών που θα μπουν για τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών τους. Αναφέρθηκαν οι αλλαγές που έρχονται στη δευτεροβάθμια διεύθυνση με το εθνικό απολυτήριο, με τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα στις τάξεις των λυκείων αλλά και το «νέο» άδικο σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναφέρθηκε η παρούσα κατάσταση των ΑΕΙ που λειτουργούν υπό καθεστώς υποχρηματοδότησης, υπό καθεστώς υποστελέχωσης. Πληροφορηθήκαμε για τις αντιδράσεις των φοιτητών και ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ενημερωθήκαμε για τους αποφοίτους των 70 πανεπιστημιακών τμημάτων που δεν έχουν θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης τόσο με την εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας [προβολή της ταινίας “Backpack full of cash” ] όσο και με την προχθεσινή εκδήλωση-συζήτηση θέλει να ανοίξει η κουβέντα για το ποια εκπαίδευση ουσιαστικά έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Για το τι μέλλον προετοιμάζουν για τα παιδιά μας. Σε αυτή τη κουβέντα δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Δεν το αξίζουν πρώτα και κύρια τα ίδια τα παιδιά μας.
Γιατί κριτήριο της δράσης μας θα πρέπει να είναι οι ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών μας
0 Σχόλια