Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πρότυπο νέο εργοτάξιο θα αποκτήσει ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας.

 Το πρόβλημα του εργοταξίου ταλάνιζε εργαζόμενους και πολίτες επί σειρά ετών και πλέον, το νέο έργο σε πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

Η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου υπήρξε κίνδυνος να χαθεί, λόγω εκπρόθεσμων διαδικασιών, όμως με καίριες και άμεσες παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Αρμοδίου Δρίκου όσο και των συνεργατών του, η λύση βρέθηκε και το έργο αυτό πήρε την έγκριση που απαιτείτο.

Το εργοτάξιο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία το νέο έργο πρόκειται να υλοποιηθεί προκύπτει έπειτα από τις επίπονες προσπάθειες τόσο του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Δρίκου όσο και των υπηρεσιών του Δήμου που κατάφεραν σε διάστημα μόλις σαράντα ημερών μετά από την ανάληψη των καθηκόντων τους να δημοπρατηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε: «Δείξαμε ότι μπορούμε, θέλουμε και έχουμε τη δυνατότητα. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε το μέλλον, μας ενδιαφέρει ο Δήμος, οι συνδημότες μας, το καλό του τόπου, η ανάπτυξή του. Το έργο αυτό είναι έργο πνοής και μια μεγάλη ανάσα για τον τόπο μας. Με την δημιουργία του νέου εργοταξίου ο Δήμος θα έχει και οικονομικό όφελος καθώς μέχρι τώρα καταβάλλουμε υψηλά μισθώματα, ενώ για την υλοποίηση του έργου έχουν εκπονηθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνεργάτες όλων των υπηρεσιών του Δήμου που δούλεψαν σκληρά προκειμένου το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί παρά την χρονική δέσμευση με την καταληκτική ημερομηνία απένταξης αυτού».

Το Πρότυπο νέο εργοτάξιο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας θα αποτελείται από ένα κτίριο δύο ορόφων, 500τ.μ. ο κάθε όροφος.

Στο ισόγειο θα υπάρχει χώρος στάθμευσης, χώρος συνεργείου, αποθήκη καθώς και αποδυτήρια παρέχοντας στους υπαλλήλους των δύο υπηρεσιών τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στον όροφο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Για κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες προβλέπεται γραφείο προϊσταμένου, γραφείο διοίκησης και ακόμη δύο γραφεία. Επίσης τοποθετείται μία αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας  60 ατόμων όπως και οι αντίστοιχοι χώροι υγιεινής.

Το Πρότυπο νέο εργοτάξιο του Δήμου έχει πάρει την έγκριση να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας συνολικής επιφάνειας άνω των είκοσι στρεμμάτων.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί να υπάρχουν τα πιο σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τους υπαλλήλους του Δήμου όσο και για τον επιχειρησιακό στόλο του. 

Στον εξωτερικό χώρο του εργοταξίου θα υπάρχουν τρία μεγάλα υπόστεγα για τα ογκώδη οχήματα του στόλου καθαριότητας.

Δύο ακόμη στοιχεία που θα ξεχωρίζουν το νέο εργοτάξιο του Δήμου αναδεικνύοντάς το ως Πρότυπο πανελλαδικά είναι το φυτώριο και το θερμοκήπιο.

Το 80% του περιβάλλοντα χώρου, θα καλύπτεται από πράσινο, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας, συνδυάζοντας τεχνολογία, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη.

Στο φυτώριο θα υπάρχουν οι κατάλληλες παραγωγικές συνθήκες  για σπορά φυτών και δέντρων με αντίστοιχη φυτοτεχνική μελέτη. Όλοι οι χώροι που προβλέπεται φύτευση θα γεμίσουν με κατάλληλο κηπευτικό χώμα και θα διαθέτουν αυτόματο σύστημα άρδευσης με εκτοξευτήρες σε κατάλληλα σημεία και σύστημα αποχέτευσης.

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα συστήσει θερμοκήπιο για την καλλιέργεια και την παραγωγή διαφόρων ειδών.

Παράλληλα δημιουργείται ο «Παιδικός Κήπος» ένας χώρος όπου μέσα από ειδικά προγράμματα δενδροφυτεύσεων, οι μαθητές του Δήμου μας θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με την φύση, καλλιεργώντας φυτά, τρόφιμα, φυτεύοντας δέντρα ενώ στο αμφιθέατρο που θα βρίσκεται στον χώρο του εργοταξίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ημερίδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέματα την ανακύκλωση, την μη χρήση εντομοκτόνων κ.α.

Το έργο αυτό μεγάλης στρατηγικής σημασίας, εγκαινιάζει μια νέα εποχή ανάπτυξης  και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατασκευή νέων εμβληματικών έργων στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια