Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Στερεί» ο Τσίρμπας από 300 οικογένειες προμήθειες που τους πρόσφερε ο Όμιλος UNESCO;

 


Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, αποφάσισε να ξεσπιτώσει τον φορέα «Όμιλος UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» που εδρεύει στο Καματερό και αναφερόμαστε στο πρόσωπο του Δημάρχου, επειδή εκείνος είναι ο επικεφαλής της Διοίκησης του Δήμου, άρα και ο υπεύθυνος για ότι συμβαίνει και για ότι αποφάσεις παίρνονται.  
Ο συγκεκριμένος φορέας λοιπόν, εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, προσφέροντας μεγάλο κοινωνικό έργο δίνοντας απαραίτητες προμήθειες σε 300 οικογένειες. Σημειωτέων δε, οι επιλογές των οικογενειών που προμηθεύει ο φορέας, γίνονται βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Ένας Όμιλος, ο οποίος κάθε χρόνο καταθέτει στο Δήμο όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως οφείλει, τα οποία διαβιβάζονται και στην περιφέρεια. Επίσης εκτός της έγκρισης της UNESCO, διαθέτει ειδική πιστοποίηση αναρτημένη στο ΦΕΚ, ως φορέας κοινωνικής φροντίδας. Επίσης έχει βραβευτεί δύο φορές από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της πορείας του, παρουσίασε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως, εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών καθώς και πολλές δράσεις αλληλεγγύης. 

Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος συνεργάστηκε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα έστελνε 100 - 200 δικούς του ωφελούμενους στις διανομές τροφίμων του Ομίλου, ενώ συχνά παραδίδει τρόφιμα και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και όποτε  ήταν αναγκαίο, ο Δήμος χρησιμοποιούσε τους καταψύκτες του Ομίλου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όμιλος πριν 20 χρόνια, παρέλαβε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο και για να μπορέσει να στεγαστεί προχώρησε σε πλήθος επισκευών, από ηλεκτρικά, μόνωση στην οροφή επειδή υπήρχε εισροή υδάτων, υδραυλικά μέχρι τζάμια, ενώ ευπρεπίστηκε κατάλληλα για να μπορεί να δέχεται και να πραγματοποιούνται συναντήσεις με στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού, Πρεσβειών

Τον παραπάνω πιστοποιημένο Όμιλο, η διοίκηση του Σταύρου Τσίρμπα θέλει να ξεσπιτώσει και να στείλει σε ένα υπόγειο χώρο, τελείως ακατάλληλο, αφού όλα τα προϊόντα που διαθέτει και προσφέρει ο Σύλλογος διανέμονται όπως από ένα κατάστημα. Ο ακατάλληλος υπόγειος χώρος του κτιρίου που προτάθηκε από την δημοτική αρχή, είναι χώρος αποθήκευσης χωρίς άμεση πρόσβαση στο δρόμο, όπου καθημερινά έρχονται τα φορτηγά χορηγών με προϊόντα τοποθετημένα σε μεγάλες παλέτες και κούτες μεγάλου όγκου και βάρους με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μεταφορά τους και όλη η μετακίνηση των προϊόντων να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πάντως, μετά από αυτή την απόφαση, εγείρονται πολλά ερωτηματικά, γιατί μετά από 4μιση χρόνια, «έπιασε ο πόνος» την διοίκηση Τσίρμπα και αποφασίστηκε η μεταφορά που οδηγεί στο κλείσιμο του Ομίλου. 

Μήπως κρύβονται πολιτικά κίνητρα πίσω από μια τέτοια απόφαση; 

Μήπως επειδή ο γιος της Προέδρου του Συλλόγου στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε θέσει υποψηφιότητα σε αντίπαλη παράταξη από αυτής του Δημάρχου; 

Αλήθεια, γιατί στο κείμενο της λήψης απόφασης αναγράφεται ο Σύλλογος ως ΜΚΟ; Μήπως για να προκαλέσει εντυπώσεις; Άραγε, εκείνοι που συνέταξαν το συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είναι αστοιχείωτοι, η μήπως έχουν πρόβλημα όρασης; Δεν γνωρίζουν ότι ο «Όμιλος UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» είναι Σύλλογος και όχι ΜΚΟ; Άλλωστε όλοι οι φορείς της UNESCO -από όσο μας έχουν ενημερώσει- είναι Σύλλογοι υποχρεωτικά. Μήπως δεν το γνωρίζουν; 

Πάντως, όποια και αν είναι τα κίνητρα για το ξεσπίτωμα του Συλλόγου η ουσία δεν αλλάζει και δεν είναι άλλη, ότι από υπαιτιότητα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σταύρου Τσίρμπα, «κλείνει» ένας σύλλογος, ο οποίος επιτελεί κοινωνικό έργο, ενώ εξυπηρετεί και σιτίζει 300 οικογένειες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια