Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με επισημότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Φυλής ο ερχομός του νέου έτους



 Ο ερχομός του 2024 τιμήθηκε στα Άνω Λιόσια, έδρα του Δήμου Φυλής, με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, που τελέστηκε, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης . Στη δοξολογία παρευρέθηκε, επικεφαλής ομάδας μελών του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχήθηκε υγεία, χαμόγελα, αγάπη και ό,τι καλύτερο για τον καθένα, στη νέα χρονιά. “Παρών” στην λαμπρή Πρωτοχρονιάτικη τελετή και ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος.

Αντίστοιχα με ευχές και το παραδοσιακό έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας κορυφώθηκε  η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στην Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου. Την πίτα ευλόγησαν ο Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού  π. Άγγελος Κανέλλος συνεπικουρούμενος από τους ιερείς του Ζεφυρίου Θεοφάνη Θεφάνους και Δημήτριο Βουτσά. Τις ευχές τους για μια καλή κι ευλογημένη χρονιά  έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Διονύσης Κατηφόρης και  ο Τοπικός Σύμβουλος Κώστας Ρίζος.

 Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού να αφιερώνει το δικό του κομμάτι στον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, εφημέριο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής. Στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Δημαρχείο Φυλής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία του ποιμαντικού έργου που επιτελεί ο αγαπητός σε όλους παπα Δημήτρης και ευχήθηκε στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και στους συνδημότες μας, μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαμόγελα και αγάπη και ό,τι καλύτερο για τον καθένα.  . Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, σαν η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, είχε φροντίσει ώστε επίσημοι και δημότες να παραλάβουν το κομμάτι της βασιλόπιτας καθώς και να τους προσφέρει  δίπλες και μελομακάρονα  στους παρευρεθέντες που γέμισαν, ασφυκτικά, την αίθουσα. 

Την εκδήλωση λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου η οποία έπαιξε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Τα παραδοσιακά κάλαντα απέδωσε, στην έναρξη της εκδήλωσης, η χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής. 


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

                                    











































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια