Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αύξηση 28% στα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Φυλής

        

 Το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των δήμων και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και κάθε άλλης, παγίως παρεχόμενης από τους δήμους, υπηρεσίας, που σχετίζεται ή είναι συναφής με αυτές.  
  Το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού υπολογίζεται επί της επιφάνειας του εκάστοτε ακινήτου και προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων αυτής επί του  συντελεστή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους, ο οποίος ορίζεται, ανά κατηγορία χρήσεως των ακινήτων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία παρέχει ακριβή, επίκαιρη και πλήρη αιτιολογία του καθορισμού των συντελεστών του τέλους.
    Με βάση αυτόν  τον κανόνα το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής αποφάσισε την αναπροσαρμογή των συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για τις οικίες  αύξηση από τα 0.90 € στα 1,15€ που ισοδυναμεί με  αύξηση 28%, για το έτος 2024.


    Ο Αντιδήμαρχος Εσόδων του Δήμου Φυλής εφάρμοσε την εύκολη λύση της μείωσης του οικογενειακού προϋπολογισμού κατοίκων και επιχειρήσεων με το ποσό 1.500.000 € για να εφαρμόσει τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτεί ο νόμος. Αντίστοιχα ούτε σκέψη από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας να εφαρμόσει το δίκτυο των καφέ κάδων ώστε να μην πληρώνει ο δήμος το τέλος ταφής που ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 600.000€ . Ούτε βέβαια η σκέψη να αφαιρέσουν τις διπλές λάμπες LED που υπάρχουν σε πολλά σημεία του δήμου μετά την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών, παρέχοντας από την μία μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και από την άλλη το μηδενισμό του κόστους αγοράς νέων λαμπτήρων LED. 
       Η καινούργια διοίκηση του δήμου Φυλής, που αναλαμβάνει σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου έχει τον χρόνο να εφαρμόσει τις πολιτικές εκείνες που θα μειώσουν τα δημοτικά τέλη προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια