Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Φινάλε για τη βραβευμένη κωμωδία “PRANA” των Υπερφωτισμένων, στο Ίλιον!

 


Μετά την άκρως επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική, την παρουσίαση του έργου στο 4 ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων στα Φιλιατρά και την κατάκτηση 4 βραβείων στους 6 ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων στη Σπερχειάδα, οι Υπερφωτισμένοι αποχαιρετούν το έργο «PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανόπουλου, αυτό το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 8:30 μ.μ. στο Ίλιον. Στο θέατρο «Άννα Συνοδινού» - Πολυδύναμο Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης (Ηροδότου 22 & Πωγωνίου). Η είσοδος στην παράσταση που κατέκτησε το Βραβείο Γ’ Καλύτερης Παράστασης Κοινού είναι ελεύθερη και τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Δήμος Ιλίου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Prana, στην ορολογία της yoga, σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στο θέατρο σημαίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο Λεωνίδας (Σπύρος Μαυρής) είναι συγγραφέας, περνά κρίση μέσης ηλικίας κι ενώ είναι παντρεμένος με τη Δώρα (Μάριαν Κατσίγιαννη), συνάπτει σχέση με την Όλγα (Σοφία Παπαδοπούλου) που είναι δασκάλα της yoga. Το Prana θα αρχίσει να χαλάει όταν η Δώρα θα προσλάβει ως δασκάλα yoga …την Όλγα και η μητέρα του Βερονίκη (Σοφία Γκαραβέλα), η ξαδέλφη του Κατερίνα (Βίκυ Δημητρακοπούλου - Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου) και ο κολλητός του Ιάσονας (Γιάννης Γαλανόπουλος) θα μπλεχτούν σε μια ενεργειακή κωμωδία με καλά ανοίγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βούδα Σιακαμούνι! Guest Star μέσω ήχου στο ρόλο του Εκδότη ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Μουσική Επιμέλεια - Στίχοι: Γιάννης Γαλανόπουλος

Ηχητικό εισαγωγής: Ελπίδα Μηναδάκη

Πρωτότυπη Μουσική – Στίχοι: Σπύρος Κολαΐτης

Τραγουδά ο Σπύρος Κολαΐτης και η Μάριαν Κατσίγιαννη

Ήχοι: Ελένη Πετροπούλου

Φώτα: Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου

Εικαστικό Αφίσας: Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη (Βραβείο Καλύτερης Αφίσας)

Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα (Βραβείο Καλύτερου

Προγράμματος)

Κοστούμια: Σοφία Γκαραβέλα

Φωτογράφηση: Ανδρέας Αγιαννιτόπουλος

Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Δάλλης, Γιώργος Τσίκνας

Μεταφορά & Στήσιμο Σκηνικών: Δημήτρης Μωραΐτης


ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ

Δημιουργήθηκαν το 2018 από τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γαλανόπουλο. Έχουν παρουσιάσει 6 ολοκληρωμένες παραστάσεις, οι οποίες έχουν κατακτήσει Βραβεία & Επαίνους σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου όπως Σκηνοθεσίας & Καλύτερης Παράστασης. Έχουν συνεργασθεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Πάντζας, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Διαθέτουν Θεατρικό Εργαστήριο στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων (Πίνδου 71, Υπόγειο) και από φέτος παιδική θεατρική ομάδα, τους «Μικρούς Υπερφωτισμένους», για παιδιά ηλικίας από 8 ετών. Για εγγραφές – πληροφορίες: 6972052268.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο του θεατρικό έργο «ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΟΥΖΟΥ» παρουσιάστηκε σε περιοδεία με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Νικολαΐδη. Τα έργα «ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΟΥ» και «ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Ή ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ» κατέκτησαν Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Το εν λόγω έργο κατέκτησε Έπαινο Συγγραφής και στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονεμβασίας και φέτος θα ανέβει από τη Θεατρική Ομάδα Ψυχικού. Εκτός από τα παραπάνω, έχει γράψει τα έργα: «PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ», «ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ» και «ΑΛΥΣΙΔΑ» που θα ανέβει το 2024 από τους «Υπερφωτισμένους». Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις, ταινίες, σειρές αλλά και διαφημίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια