Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ έδειξε τον καλύτερο εαυτό της από την πρώτη στιγμή


 Τα αντανακλαστικά της εθελοντικής ομάδας "ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ" φάνηκαν από την πρώτη στιγμή που γιγαντώθηκε η πυρκαγιά στη Χασιά. Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημέρωναν τον κόσμο για τα σημεία συγκέντρωσης των αγαθών πρώτης ανάγκης που χρειαζόντουσαν όσοι επιχειρούσαν στο μέτωπό της φωτιάς. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί αφού με ιδία μέσα προωθούσαν το υλικό αυτό σε όλα τα σημεία που το είχαν ανάγκη.
Είναι γνωστό ότι:
  • Ο εθελοντισμός δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται.
  • Ο εθελοντισμός είναι αυτός που κινείτε πριν από οποιονδήποτε άλλο.
  • Ο εθελοντισμός είναι ανάμεικτα συναισθήματα που νοιώθεις όταν βλέπεις ο συνάνθρωπος σου έχει ανάγκη.
  • Στο βωμό της καταστροφής όλοι είμαστε ίδιοι, πλούσιοι, φτωχοί, γραμματιζούμενοι, αγράμματοι..
  • Ο εθελοντισμός γίνεται δράση και πράξη και στα παιδιά μας.
Τα παιδιά αυτά δεν υπολόγισαν ζεστή, στάχτες, καπνούς και προσπαθούν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν λίγο νερό, φάρμακα αλλά και φαγητό σε ανθρώπους που έκαναν τα υπεράνθρωπα για να σώσουν τον τόπο μας από τα χειρότερα.
Χαρακτηριστική είναι μια από τις πρώτες τους αναρτήσεις:

Νερά παιδιά... νερά... όσα και να έχουμε και να στέλνουμε μέσα δεν φτάνουν .

Μας ζητούν συνέχεια νερά.

Υπάρχει κόσμος στο Πανόραμα που δεν έχουν φύγει από τα σπίτια τους και μας ζητούν νερά.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΡΑ.

Οι εθελοντές είμαστε στην ΕΚΟ στην Λ Φυλής φορτώνουμε και πάμε στα σημεία με μηχανάκια .

Σας παρακαλούμε φέρτε νερά .

Δεκάδες άγνωστοι άνθρωποι έγιναν εθελοντές, κουβάλησαν , φόρτωσαν, μοίρασαν , έτρεξαν μαζί τους και έγιναν μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης.
Επειδή δεν θα βρείτε φωτογραφίες τους παραθέτουμε ακόμη μιά ανάρτησή τους για να τους γνωρίσουμε μέσα από τα βιώματά τους την ώρα της μεγάλης προσπάθειας:

Πρώτοι από όλους όμως οι δικοί μας εθελοντές για άλλη μια φορά ήταν εκεί από το μεσημέρι και όλη νύχτα σχεδόν... με πρώτη την κατερινα μπλουχαρη που παρόλο που από ένα σημείο και μετά έπαθε ζημιά στο ματι της από στάχτες και δεν μπορούσε να δει καθόλου δεν τα παράτησε λεπτό και ήταν παντού ...ο Σωτηρης Ροδης που τυχαία όταν πήγαινε τα νερά στο μέτωπο βρήκε στο δρόμο και μετέφερε έναν πυροσβεστη που χάλασε το όχημα του και πήγαινε στο σημείο που τον είχαν καλέσει με τα πόδια και μετά πήγε στον Άγιο Νεκτάριο με άλλα παιδιά για να βοηθήσουν.. ο Konstantinos Balis που και αυτός φορτωνε νερά και πέρναγε στα μέτωπα και μοίραζε σε Πυροσβεστες που μας έπαιρναν τηλέφωνο ότι δεν φτάνει το νερό...... με μηχανές και οι τρεις ,έφτασαν σε σημεία που δεν θα φτάναμε αλλιώς και μοίραζαν νερά στα παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν μέσα στη φωτιά ....ο Θεόφιλος και η Αλεξάνδρα που μέσα στη νύχτα γύριζαμε τα σημεία όλα από την αρχή ξανά και ξανά από Χασιά - Άνω Λιόσια και πάλι πίσω για να συμπληρώσουμε νερά στους ανθρώπους ..η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΒΕΛΑ που την τρέχαμε να φορτώνει νερά κλπ και να φέρνει , από σημεία που μας έλεγε ο κόσμος που ήθελε να προσφέρει και μετά ξημέρωσε και αυτή στη φωτιά με πολλούς ανθρώπους του δήμου μας που έδωσαν και δίνουν ακόμα μάχη...η Κατερίνα Αποστόλου μας και η μαμά Αθηνά Αποστόλου που πάντα ,8 χρόνια τώρα ,είναι παρούσες στην ομάδα και τρέχουν και αυτές παντού και χθές κουβάλησαν τόσα πολλά νερά όσα δεν νομίζω ότι έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους και θα τα βλέπουν και στον ύπνο τους...
Αν αυτό δεν είναι ανθρωπιά ,αλληλεγγύη, ψυχή τι είναι τότε....και κάπως έτσι ...στα δύσκολα <<βλέπεις και νιώθεις>> τους ανθρώπους🙏



  Η δράση τους συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες με μερίδες φαγητού, φρέσκου ψωμιού , τυροπιτες , φάρμακα και νερά για τους πυροσβέστες μας αλλά και όλους τους εθελοντές μας που βρίσκονταν στο βουνό της Φυλής μας. Στις λιγοστές ώρες ανάπαυλας δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν με ανάρτησή τους όσους βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Κατερίνα μας κατερινα μπλουχαρη που ανέλαβε το κρέας για σήμερα και το μαγείρεμα ,στη μαμά Φρίντα Φρειδερικακι Φρειδερικακι Πολιτη και το Αλληλεγγύη Γεύμα Αγάπης για τα μακαρόνια ,τα μπολακια και μαχαιροπίρουνα.
Στον Panagiotis Drolias για το ψωμί και τις τυρόπιτες.
Στον Γιώργο μας Γιώργος Καρατζάς που από τις 9 το πρωί είμαστε μαζί στο δρόμο σήμερα για παραλαβές και παραδόσεις.
Κατόπιν ενημέρωσης και συννενοησης με τον δήμο μας ,θα μαγειρέψουμε και αύριο και μετά τέλος αφού η κατάσταση με την φωτιά πλέον φτάνει στο τέλος της ( ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ) οπότε θα ξεκουραστούμε και εμείς , έτσι ώστε πρώτα ο Θεός από την νέα εβδομαδα να μπούμε στα κομμάτια και τις δράσεις της ομάδας μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα μέρος του ψωμιού παραδόθηκε και στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι για το φαγητό που ετοιμάζουν οι εθελοντές εκεί για τους συνανθρώπους μας που επιχειρούν στο κομμάτι του βουνου από εκεί .
Επίσης παραδώσαμε και εκεί φάρμακα και ισοτονικά.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 🌹

Ας γνωρίσουμε την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ, των ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή της Τρίτης 22 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου έδωσαν τον δικό τους αγώνα.


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΛΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΡΟΔΗ 


ΡΟΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ .

ΜΠΛΟΥΧΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ .

ΘΕΟΦΎΛΑΚΤΟΣ ΚΟΥΦΟΣΩΤΗΡΗΣ. 

ΡΟΔΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΦΟΣΩΤΗΡΗΣ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ.

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΗ - Γεύμα αλληλεγγύης αγάπης

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΗΣ.

ΓΙΩΤΑ ΣΑΚΚΑ.

ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ .

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ  ΆΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ 

Ακολουθούν ελάχιστες φωτογραφίες από την τεράστια δράση τους:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια