Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Έργα θωράκισης και υποδομών στην Κινέτα από την Περιφέρεια Αττικής

 


Η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί για πρώτη φορά τόσο μεγάλης έκτασης έργα θωράκισης και υποδομών στην Κινέτα.

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Έργα για αντιπλημμυρική θωράκιση και οδική ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών»

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε η Τοπική Κοινότητα Κινέτας, όπου σε ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών και τοπικών συμβούλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος συζήτησε για τις προτάσεις των κατοίκων και μίλησε για τα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, έχουν υλοποιηθεί και εκτελούνται στην Κινέτα τα έργα :

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία φαινόμενα στην Κινέτα, προϋπολογισμού 18.950.000 €, που περιλαμβάνουν :

  •  την διευθέτηση του ρέματος Πίκας που ολοκληρώθηκε,
  •  την αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο γεφύρι της Πίκας που ολοκληρώθηκε,
  •  την ασφαλτόστρωση της ΠΕΟΑΚ στην Κινέτα που ολοκληρώθηκε,
  •  τον πεζόδρομο με κυβόλιθο στην παραλία της Κινέτας που ολοκληρώθηκε,
  •  την ασφαλτόστρωση και την τσιμεντόστρωση δημοτικών δρόμων, δρόμων αρμοδιότητας Δήμου Μεγαρέων, μετά από μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Μεγαρέων,
  •  καθαρισμούς ρεμάτων της Κινέτας
  •  απομάκρυνση όλων των φερτών της πλημμύρας (σε σημεία όπως γήπεδο, σταθμός προαστιακού, κ.ο.κ.).

Ακόμα, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε σύνταξη μελετών για τα ρέματα της Κινέτας, προϋπολογισμού 4.000.000 € που περιλαμβάνει την οριοθέτηση και διευθέτηση του συνόλου των ρεμάτων από τα όρια των Αγίων Θεοδώρων μέχρι την Κακιά Σκάλα.


Επιπλέον, καθώς η Κινέτα αποτελεί τουριστικό θέρετρο με μεγάλες παραλίες και επισκεψιμότητα, από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική παρακολούθηση του παράκτιου χώρου της Κινέτας και της Νέας Περάμου, σε συνεργασία με προγραμματική σύμβαση με το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), όπου διαπιστώθηκε η υψηλή ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων της Κινέτας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Και στην Κινέτα, στην δυτικότερη πλευρά της Δυτικής Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί έργα, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών για αυτό και είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους και το τοπικό συμβούλιο κοινότητας Κινέτας. Έχει πραγματοποιηθεί σημαντικό έργο και για την αποκατάσταση των ζημιών από καιρικά φαινόμενα, όπως στο γεφύρι της Πίκας, όπως και μεγάλης έκτασης έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Συνεχίζουμε με όραμα, με γνώση και σε ανοιχτή επαφή με τους πολίτες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια