Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι «Υπερφωτισμένοι» με την κωμωδία «PRANA» την 1/9 στο Φεστιβάλ Δήμου Αχαρνών

Η Θεατρική Ομάδα «Υπερφωτισμένοι» αυτή την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00, θα βρεθεί για 4 η συνεχή χρονιά στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Αχαρνών για να παρουσιάσει τη νέα επιτυχημένη παραγωγή «PRANA, μια Ενεργειακή Κωμωδία», που έγραψε και σκηνοθετεί ο βραβευμένος συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή μέσω ήχου στο «PRANA» του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Γιώργου Πάντζα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λεωνίδα ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Φώσκολος και επί σκηνής άλλοι πέντε υπέροχοι ηθοποιοί, που χαρίζουν ξεχωριστές ερμηνείες: η Μάριαν Κατσίγιαννη, η Βίκυ Δημητρακοπούλου, η Χρυσάνθη Δήμου, η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Γαλανόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Prana, στην ορολογία της yoga, σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στο θέατρο σημαίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο Λεωνίδας είναι συγγραφέας, περνά κρίση μέσης ηλικίας κι ενώ είναι παντρεμένος με τη Δώρα, συνάπτει σχέση με την Όλγα που είναι δασκάλα της yoga και κατάγεται από την Καλμικία. Το Prana θα αρχίσει να χαλάει όταν η Δώρα θα προσλάβει ως δασκάλα yoga …την Όλγα! Μια ενεργειακή κωμωδία με καλά ανοίγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βούδα Σιακαμούνι! Μετά τα έργα «Καραμέλες Ούζου» και «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι κινέζοι», ο Γιάννης Γαλανόπουλος παρουσιάζει στο κοινό τη νέα του συγγραφική δημιουργία, η οποία υπόσχεται μια μικρή απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, με άφθονα γέλια αλλά και τροφή για σκέψη...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ηχητικό εισαγωγής: Ελπίδα Μηναδάκη

Πρωτότυπη Μουσική - Στίχοι: Σπύρος Κολαΐτης

Τραγούδι: Κωνσταντίνος Φώσκολος, Μάριαν Κατσίγιαννη

Ηχογράφηση: S-Lab Studio Νέα Σμύρνη

Εικαστικό Αφίσας: Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη

Φωτογράφηση: Λάμπης Δημητρακόπουλος

Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα

Κοστούμια: Σοφία Γκαραβέλα

Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Δάλλης, Γιώργος Τσίκνας

Ήχος: Ελένη Πετροπούλου

Φώτα: Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου

Υπεύθυνος Περιοδείας: Αργύρης Αργυρόπουλος

Μεταφορά & Στήσιμο σκηνικών: Δημήτρης Μωραΐτης

Κείμενο – Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Μουσική Επιμέλεια, Στίχοι: Γιάννης Γαλανόπουλος


ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ

Δημιουργήθηκαν το 2018 από τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γαλανόπουλο. Έχουν παρουσιάσει 6 ολοκληρωμένες παραστάσεις, οι οποίες έχουν κατακτήσει Βραβεία & Επαίνους σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου όπως Σκηνοθεσίας & Καλύτερης Παράστασης. Έχουν συνεργασθεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Πάντζας, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Διαθέτουν Θεατρικό Εργαστήριο στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων, στην οδό Πίνδου 71. Από τον Οκτώβριο του 2023 θα λειτουργεί και η παιδική ομάδα, οι «Μικροί Υπερφωτισμένοι» για παιδιά ηλικίας από 6 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια