Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ομορφαίνει το Ζεφύρι - Σε εξέλιξη το έργο οδικής ανάπλασης πέριξ του Πάρκου «Κ. Λιάρος»

 


 Πράξη κάνει μία ακόμα δέσμευσή του στους κάτοικους του Ζεφυρίου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, υλοποιώντας το έργο οδικής ανάπλασης, με επίστρωση κυβόλιθων στις οδούς πέριξ του Πάρκου "Κώστας Λιάρος", που αλλάζει ριζικά την εικόνα της εισόδου της πόλης. Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί με αυτή την παρέμβαση να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων, των επισκεπτών του Πάρκου, αλλά και των καταστημάτων εστίασης της περιοχής, κάτι που είχε τονίσει εξάλλου ο Δήμαρχος στην αναγγελία του έργου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα "Ζεφύρεια 2022".

  Η μελέτη της ανάπλασης αφορά την αντικατάσταση του ασφαλτικού υλικού από κυβόλιθους, στους δρόμους γύρω από το Πάρκο "Κ. Λιάρος" και συγκεκριμένα στις οδούς Παπαφλέσσα (μέχρι τη συμβολή με την οδό Φιλικής Εταιρείας), Σωτήρη Πέτρουλα (μέχρι τη συμβολή με την οδό Δημοκρατίας) και στη Βοιωτίας.

Παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, το σημαντικότερο που επιτυγχάνεται είναι η ήπια κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων στην περιμετρική ζώνη του πιο πολυσύχναστου σημείου της πόλης, ενισχύοντας έτσι και την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών των τριών σχολείων που περικλείονται στην ακτίνα του έργου, που ήταν και το ζητούμενο για την έναρξη των εργασιών μέσα στο καλοκαίρι.

Αγνώριστη η οδός Σωτήρη Πέτρουλα, όπου το έργο έχει λάβει την τελική του μορφή και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη την ανανεωμένη τους γειτονιά. Σε σημαντικό βαθμό έχει προχωρήσει όμως και η προεργασία των δύο άλλων δρόμων, καθώς, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, βάσει χρονοδιαγράμματος οι νέες υποδομές αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του φθινοπώρου.

"Ουσιαστική επιδίωξη της στοχευμένης αυτής επέμβασης, όπως και κάθε έργου βελτίωσης του οδικού δικτύου της πόλης", σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα "είναι η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ασφαλέστερη μεταφορά των πεζών συμπολιτών μας, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων".

Την απόλυτη ικανοποίησή του για ένα ακόμα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την περιοχή, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του και στο περιθώριο των αρμοδιοτήτων του συμβάλλει προκειμένου η καθημερινότητα των κατοίκων να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την προσωρινή όχληση των εργασιών.

"Χαιρετίζουμε μία ακόμα πρωτοβουλία του Δημάρχου μας, που στόχο έχει να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, των επισκεπτών και των επαγγελματιών της πόλης", τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος.

Η πορεία του έργου σε εικόνες:
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια