Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πρωτοβουλία για την πλατεία Λαμπράκη : Ο Δήμαρχος Αιγάλεω συνεχίζει να εμπαίζει τους κατοίκους




Δελτίο Τύπου της “Πρωτοβουλίας για την Πλατεία Λαμπράκη”


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ 

ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ.

Την Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023, καταθέσαμε στον Δήμο Αιγάλεω, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη, απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Ιωάννη Γκίκα (την οποίαν υπογράφουν 225 συμπολίτες μας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ εντόνως για την επί τρία χρόνια πλήρη αδιαφορία, τον σε βάρος μας εμπαιγμό και την απαξίωση του χώρου, αλλά και θέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα). Η ως άνω Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία, δημοσιεύθηκε τόσο σε τοπικές έντυπες εφημερίδες, όσο και σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και έγινε ευρέως γνωστή.

Παρά το ότι βάσει νόμου οι Δήμοι οφείλουν να απαντούν στα έγγραφα αιτήματα πολιτών εντός 50 ημερών, εντούτοις καμία απολύτως απάντηση δεν έχουμε λάβει, αλλά ούτε και έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο η κατάσταση, χάνοντας τα παιδιά το παιχνίδι στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους για ακόμη ένα καλοκαίρι.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 καταθέσαμε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Κάντζο, προκειμένου να εισαχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρ' όλο, που έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο δεν εισήγαγε το θέμα σε καμία από τις τρεις συνεδριάσεις. Πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-06-2023 ο Δήμαρχος έφτασε στο έσχατο σημείο εμπαιγμού εις βάρος μας. Σε ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγάλεω Νέα Εποχή» κ. Λάμπρου Σκλαβούνου σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι...μας έχει ενημερώσει 100 φορές, μας έχει δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις και ότι ένας επιμένει ... και μάλιστα υπονόησε ότι είναι για πολιτικούς λόγους!!!

Κύριε Δήμαρχε, αφού έχετε ΔΗΘΕΝ «απαντήσει» 100 φορές, δώστε μας μία από τις 100 «απαντήσεις» σας για να τις μάθουμε κι εμείς, ΕΓΓΡΑΦΩΣ και συγκεκριμένα, όπως ορίζει ο νόμος. Γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ; Αν πάλι νομίζετε (πράγμα που θεωρούμε αδύνατον) ότι το θέμα είναι ενός και όχι εκατοντάδων κατοίκων, των οποίων υποβαθμίσατε τη γειτονιά τους, τότε πλανάσθε πλάνην οικτρά. Βγείτε μια βόλτα στη γειτονιά μας και θα διαπιστώσετε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τις πράξεις, παραλείψεις και πολιτικές σας.

Να σας πούμε για άλλη μια φορά αν και το γνωρίζετε πολύ καλά και ο ίδιος ότι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ δεν έχει σχέση με παρατάξεις και έχει αγκαλιαστεί από πολίτες όλων των ιδεολογικών χώρων και έχει βγει από τα σπλάχνα της γειτονιάς μας. Ο καθένας μας βέβαια ατομικά έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις και προτιμήσεις, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από την Πρωτοβουλία. Αν εσάς κύριε Δήμαρχε σας εξυπηρετεί να το πάτε αλλού, το κάνετε για τους δικούς σας μικροπολιτικούς λόγους.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι είπατε ότι τα θέματα αυτά δεν συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλήθεια, που αλλού πιστεύετε ότι πρέπει να συζητούνται και να απαντώνται τα έγγραφα αιτήματα των πολιτών; Πείτε μας να το μάθουμε κι εμείς.

Κύριε Πρόεδρε γιατί δεν εισάγετε το θέμα, ενώ έχουν γίνει τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν θεωρείτε το θέμα εκατοντάδων πολιτών και μιας ολόκληρης γειτονιάς σημαντικό; Δεν θεωρείτε ότι αποτελεί θεσμική εκτροπή η αποφυγή απάντησης στο έγγραφο αίτημα 225 συμπολιτών, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος; Οφείλετε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να διαφυλάξετε τους θεσμούς. Ανταποκριθείτε επιτέλους στο θεσμικό σας ρόλο και ενεργήστε σύμφωνα με αυτόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια