Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Δήμος Ελευσίνας επιχορηγείται με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών

 Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, ο Δήμος Ελευσίνας επιχορηγείται με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τροποποίηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 2574/14-01-2020 απόφασης, με την οποία ο Δήμος Ελευσίνας επιχορηγήθηκε για πρώτη φορά με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για αγορές - απαλλοτριώσεις ακινήτων και αναπλάσεις.

Τόσο την πρώτη φάση της επιχορήγησης, αυτής των 20.000.000 ευρώ όσο και τη δεύτερη φάση, αυτής των 4.500.000 ευρώ, μέσω του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης των Δήμων, την είχε αιτηθεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προβεί σε αγορές ακινήτων και έργα ζωτικής σημασίας για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσω του ποσού των 20.000.000 ευρώ, αγοράστηκαν ακίνητα όπως η Διέλευση, η Οικία Μορφοπούλου, το πρώην κτήριο του ΙΚΑ, το ΙΡΙΣ, το Σίνε-Ελευσίς, χώροι για δημιουργία parking, ενώ μέσω του ανωτέρω ποσού αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αγορά της Όασης. Παράλληλα, μέσω του ανωτέρω ποσού προχωρά και η ανάπλαση του πάρκου της Μαγούλας, καθώς και η ανάπλαση που αφορά στο τετράγωνο Ωκεανίδων-Ιερά Οδός-Παγκάλου-Κανελλοπούλου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με τη νέα επιχορήγηση, αυτή των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να αγοραστεί το ιστορικό εργοστάσιο του Κρόνου, το οποίο χρήζει και άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου, όχι μόνο να παραμείνει αλώβητο αλλά και να γίνει λειτουργικό.

Πρόκειται για ένα υψηλής αρχιτεκτονικής κτήριο, μία διαχρονική διεκδίκηση των πολιτών της Ελευσίνας και η αγορά του, καθώς και η επακόλουθη αποκατάστασή του, θα σημάνουν μία νέα εποχή για την πόλη.

Ταυτόχρονα, μέσω του παραπάνω ποσού πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, τύπου «μπαλόνι» στην Ελευσίνα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια