Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δήμος Φυλής : Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στα όρια με το Δήμο Ασπροπύργου


 Συνεχίζει τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας ο Δήμος Φυλής

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Στη δεύτερη φάση των μέτρων αντιπυρικής προστασίας έχει περάσει ο Δήμος Φυλής. Μετά την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή του για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν, τις τελευταίες μέρες, στα διοικητικά του όρια, λαμβάνει τώρα ακόμα πιο δραστικά μέτρα. Δημιουργεί αντιπυρικές ζώνες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ως γραμμές ανάσχεσης, σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε αντιπυρική ζώνη στα όριά του με το Δήμο Τανάγρας, στο ύψος των Δερβενοχωρίων, ενώ σήμερα, 21 Ιουλίου 2023, ξεκίνησε τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στα όρια με το Δήμο Ασπροπύργου, ανάμεσα στη βιομηχανική ζώνη και στο βουνό. Σκοπός της ενέργειας είναι να κόψει κάθε δυνατότητα διέλευσης της φωτιάς προς Φυλή. Η σημασία αυτής της ενέργειας είναι μεγάλη, καθώς οι μισές από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Δήμο Φυλής την τελευταία δεκαετία προέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.


Την ευθύνη των εργασιών έχουν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Ελένη Λιάκου, οι οποίοι κινούνται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Δημάρχου Χρήστου Παππού.

Ο Δήμαρχος Φυλής κινείται θεσμικά, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο , σε συνεργασία με το Δασαρχείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που φέρει σε πέρας ο ίδιος και ο μηχανισμός του Δήμου, με μοναδικό σκοπό να θωρακίσει την πόλη. Το δόγμα του Δήμου Φυλής είναι «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και για το σκοπό αυτό έχει οργανώσει δικό του δίκτυο πυροφύλαξης και πυροπροστασίας. 

Επιπλέον, καλεί τους δημότες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, αλλά και να τηλεφωνούν αμέσως στο 199 όταν διαπιστώνουν εστία φωτιάς.

«Για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προτρέπουμε τους συνδημότες μας να καλούν την Πυροσβεστική, στον τηλεφωνικό αριθμό 199. Ο Δήμος ενημερώνεται ακαριαία από το Κέντρο της Πυροσβεστικής και αυτός είναι ο λόγος που φτάνει, αμέσως, στον τόπο της φωτιάς», διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πυροσβεστική έχει, πολλές φορές, επαινέσει το Δήμο Φυλής για την αποτελεσματικότητά του. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια