Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Επιταχύνεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Θριάσιο ΙΙ


Την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, προβαίνοντας σε όλες τις σχετικές ενέργειες ζητά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από το ανάδοχο σχήμα Hellenic Train-Damco στον διαγωνισμό για το Θριάσιο ΙΙ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, δόθηκε παράταση στη ισχύ της προσφοράς του ανωτέρου σχήματος προκειμένου να ολοκληρωθεί να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα που θα ενταχθούν στην σύμβαση παραχώρησης. Με την παράδοση τους θα μπορέσει πλέον η έτοιμη σύμβαση παραχώρησης να οδεύσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση.

 Στη συνέχεια και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος, η σύμβαση παραχώρησης θα πάρει το δρόμο προς την Βουλή προκειμένου να κυρωθεί και στη συνέχεια να υπογραφεί για να τεθεί σε ισχύ. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως τα όποια έργα και επενδύσεις θα ξεκινήσουν σε εύλογο χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, όπως γίνεται σε κάθε έργο παραχώρησης. Εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις το έργο θα μπορούσε να υπογραφεί εντός του 2023.

Το Θριάσιο ΙΙ, μετά από δεκαετίες εξαγγελιών και -αποτυχημένων- προσπαθειών φαίνεται πως πλέον πως έχει πάρει τον δρόμο του. Το σχήμα Hellenic Train- Damco αναλάμβάνει τις τύχες του νέου εμπορευματικού κέντρου στον Ασπρόπυργο, γνωστότερο ως Θριάσιο ΙΙ το ακίνητο του οποίου θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα στην Αττική. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Θριάσιο Ι, (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) το οποίο είναι υπό το σχήμα ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-GOLDAIR.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια