Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τρένο του Προαστιακού μετέφερε επιβάτες με ανοικτή την πόρτα

 Ένα δυνητικά επικίνδυνο περιστατικό συνέβη στον Προαστιακό της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα όταν ένας συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε πρωινό δρομολόγιο από το Κιάτο προς την Αθήνας κινήθηκε με ανοικτή πόρτα για λίγα λεπτά μέχρις ότου μέλος του προσωπικού διαπιστώσει την βλάβη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr που δημοσίευσε το σχετικό βίντεο, ο συρμός υπολογίζεται ότι κινήθηκε με ανοιχτή την πόρτα για περίπου 3 – 4 λεπτά μετά το πέρασμά του από την Νέα Πέραμο. Αμέσως μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, ο συνοδός προϊστάμενος του συρμού ασφάλισε την πόρτα χειροκίνητα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα στο τρένο επέβαιναν λίγοι επιβάτες και έτσι αποφεύχθηκε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικοί της Hellenic Train εξετάζουν το συρμό προκειμένου να διαπιστωθεί τι πήγε λάθος και η πόρτα έμεινε ανοικτή αλλά και για ποιο λόγο ο συρμός κινήθηκε με ανοικτή πόρτα. Στις μέρες μας, όλα τα σύγχρονα τρένα διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να μη γίνεται δυνατή η κίνηση τους με ανοικτές τις πόρτες εκτός και αν ο εκάστοτε μηχανοδηγός τις παρακάμψει χειροκίνητα (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αν το τρένο μεταφέρει επιβάτες). 

Πηγή : https://www.athenstransport.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια