Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια


 Διαφορετικούς από τους συνηθισμένους αγώνες μπάσκετ θα παρακολουθήσουμε  στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια το Σάββατο 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο του «3rd Midnight 3on3 Streetball». Πρόκειται για ένα event που θα ξεκινήσει το πρωί και θα τελειώσει τις απογευματινές ώρες. Στην πλατεία θα στηθεί ένα υπαίθριο μισό γήπεδο μπάσκετ (18,30 Χ 13,40), με μπασκέτα, με μηχάνημα που βοηθάει το σουτ κτλ. Πρόκειται για αγώνες 3χ3, οι οποίοι θα πλαισιώνονται με πολιτιστικά δρώμενα με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο αναφορικά με την αναπηρία καθώς και να δώσουν κίνητρο και δύναμη στους ανθρώπους να θέτουν υψηλούς στόχους, ανεξάρτητα των δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.
 
  Η Περιφέρεια Αττικής στηρίξει και αυτή την εκδήλωση της ομοσπονδίας στα Άνω Λιόσια σε συνέχεια αυτή που έγινε στην Πλατεία Μαναστηριακίου στις 10 Ιουνίου.

    Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούσαν το άθλημα με σκοπό την ενασχόληση ατόμων με αναπηρία στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Στη δύναμή της συμπεριλαμβάνονται 19 ομάδες που εκτείνονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και το σύνολο αθλητών των ομάδων ανέρχεται σε 272 άτομα. 

  Είναι μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο (International Wheelchair Basketball IWBF), η οποία αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA). Η Ομοσπονδία έχει διοργανώσει 23 Πανελλήνια Πρωταθλήματα και 22 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας και σε επίπεδο Αθλητικών Συλλόγων. Επίσης κάθε χρόνο διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες συντελούν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια