Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε με την Εκπαιδευτική Δράση «Ανακύκλωση – Τρόπος Ζωής»


Με αφορμή, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από πρόταση της εταιρείας «ΕΛΑΣΤΡΟΝ – Χαλυβουργικά Προϊόντα» πραγματοποίησε  Περιβαλλοντική –Εκπαιδευτική Δράση, σε συνεργασία με την «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας  η οποία απευθυνόταν στους μικρούς μαθητές της πόλης.

Συγκεκριμένα, η «ΕΛΑΣΤΡΟΝ» και η «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» παρουσίασαν στους μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Ασπρόπυργου, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανακύκλωση – Τρόπος Ζωής»  στις 6 και 7 Ιουνίου 2023.



Στο διήμερο πρόγραμμα επισκέψεων, τα παιδιά έμαθαν για την αξία της ανακύκλωσης και μέσα από παιχνίδια και εικόνες, ενημερώθηκαν για τις σωστές πρακτικές, που πρέπει να ακολουθούνται για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των παιδιών, σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία, ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που δείχνει ότι, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση είναι ανάγκη να ξεκινά σε πολύ μικρές ηλικίες, ώστε να διαμορφώνει συνειδητοποιημένους αυριανούς ενήλικες πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε σχετικά: «Άλλη μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών  για την ανταποδοτική ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος διοργανώθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Υιοθετούμε και προβάλουμε πρωτοβουλίες, που ενισχύουν την  οικολογική συνείδηση και στοχεύουν στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς του κοινωνικού συνόλου.»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια