Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τον Δήμο Πετρούπολης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης


Τον Δήμο Πετρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Αττική, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και να συζητήσει με πολίτες για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

 Κατά την περιοδεία του στην Πετρούπολη ο κ. Πατούλης μετέβη στο έργο ανάπλασης του παλαιού Καμινιού της πόλης, ένα έργο που είχε σταματήσει λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά επανεκκινήθηκε και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, κατόπιν σχετικών στοχευμένων ενεργειών της Περιφέρειας, επισκέφθηκε τον Πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα αλλά και το Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σύντομα ξεκινούν σημαντικά έργα ανάπλασης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με τον οποίο και συζήτησε για τα έργα που υλοποιούνται αλλά και αυτά που σχεδιάζονται στην πόλη. Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν, εκτός από τον Δήμαρχο Πετρούπολης,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Ισότητας Μ. Αγγελοπούλου και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλο.  

 Γ. Πατούλης: «Το παλιό Καμίνι της πόλης σύντομα θα γίνει ένα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο της πόλης- Μέσα Σεπτεμβρίου παραδίδεται το έργο»

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του παλαιού Καμινιού Πετρούπολης αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται πως ο χώρος έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως νεότερο μνημείο.  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με ίδιους πόρους, ύψους 2.5 εκ. ευρώ, μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας. Ειδικότερα όπως ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, γίνονται εργασίες στατικής ενίσχυσης της καμινάδας, φωτισμού και ανάπλασης του μνημείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.    «Η πόλη αλλάζει όψη, γίνεται πιο λειτουργική»

 Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 13ο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Πετρούπολης, ο οποίος υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ και εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο παιδικό σταθμό, ο οποίος φιλοξενεί με ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 

 Επισημαίνεται πως αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για σχολικές υποδομές στην Πετρούπολη, πρόσφατα υπεγράφη και η απόφαση  χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο  με προϋπολογισμό 1.120.000 ευρώ και δικαιούχο την Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

 Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σε περίπου δύο μήνες θα ξεκινήσουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους περίπου 1.6 εκ. ευρώ, σημαντικά έργα ανάπλασης και αναβάθμισης τα οποία θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και την κατασκευή 2 σύγχρονων παιδικών χαρών.

 Περιφέρεια και Δήμος συνεργαζόμαστε συστηματικά για να λύσουμε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Στο Δημαρχείο Πετρούπολης ο Γ. Πατούλης – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σ. Βλάχο

 Τα υπό εξέλιξη έργα που υλοποιούνται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Σ. Βλάχο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων έχει χρηματοδοτήσει στο δήμο έργα και δράσεις που ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα αναφέρθηκε τόσο σε σημαντικά αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα που υλοποιούνται, με έμφαση στα έργα διευθέτησης όμβριων, όσο και σε αθλητικούς χώρους σχολικές υποδομές και χώρους πρασίνου που πραγματοποιούνται αναπλάσεις με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το δήμαρχο κ. Βλάχο και στη δυνατότητα να μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και γραφειοκρατικά προσχώματα με τη συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Πάρκο Τρίτση το οποίο, όπως ανέφερε, έχει αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει σύντομα «το εμβληματικότερο Πάρκο της Αττικής».

 «Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της εργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών. Με το κ. Βλάχο και με τα στελέχη του δήμου έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και 30 χρόνια, ενώ έχουμε δρομολογήσει και πολλές δράσεις με στόχο την πρόληψη υγείας και την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε κοντά στη δημοτική αρχή και στους πολίτες για να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.   

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σ. Βλάχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την «πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξη του» στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για να δρομολογηθούν μια σειρά από έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας. «Με τη συμβολή του Γ. Πατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί σημαντικά εμβληματικά έργα, ενώ δρομολογούνται με τις κατάλληλες διεργασίες και τις μελέτες που εντάσσονται και νέες υποδομές στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ το Γ. Πατούλη και τους συνεργάτες του για την αμέριστη στήριξη προκειμένου να αλλάξει χαρακτήρα η πόλη μας» σημείωσε ο κ. Βλάχος.  

 Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Πετρούπολη, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη για τα σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην πόλη, σε κεντρικό καφέ της πόλης.  Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Μ. Βαρβιτσιώτης και ο  βουλευτής Γ. Λοβέρδος, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη για το έργο του, επισημαίνοντας πως τα τελευταία 4 χρόνια «βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον κόσμο και στις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας».

Παραβρέθηκαν επίσης  οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Χ. Αστρινάκη, Ρ. Κουσκουρή, Μ. Καούκης, Ε. Μακρίδου και Τ. Καλιάφας, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική», Β. Λώλος- Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, Μ. Σαλαβράκου και Χ. Γαλανοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Πετρούπολης Β. Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι Πετρούπολης Θ. Σκαλιστήρας, Χ. Παχίδου, Σ. Χρυσικός και Ν. Κακαβάς, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και πλήθος πολιτών.

 Δείτε σχετικό βίντεο από την επίσκεψη του κ. Πατούλη στο παρακάτω link:

https://youtu.be/qa0bmGkMuvM

         

Πάνω από 18 εκ. ευρώ, για  έργα, δράσεις & μελέτες στο Δήμο Πετρούπολης

Στη Πετρούπολη υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 18.026.741,93 ευρώ, τα εξής έργα:

1. Ανακατασκευή γηπέδων τένις 77.603,00 ευρώ

 2. Κατασκευή δρόμων από μπετόν σε οδούς με έντονη κατωφέρεια 451.628,00 ευρώ

 3. Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους 1.100.000,00 ευρώ

 4. Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε λεωφοριόδρομους 880.670,00 ευρώ

 5. Συντήρηση κλειστών γυμναστηρίων 150.000,00 ευρώ

 6. Κατασκευή παιδικού σταθμού 1.965.854,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)

 7.  Αστικές αναπλάσεις (ανακατασκευές, συντηρήσεις και προμήθεια εξοπλισμού σε υφιστάμενες παιδικές χαρές για την πιστοποίηση καταλληλότητας) 499.580,00 ευρώ (ολοκληρώθηκε)

 8.  Εφαρμογή αποκατάστασης και αξιοποίησης παλαιού καμινιού Πετρούπολης και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου 2.535.000,00 ευρώ (εκτελείται) 

 9.  Μελέτη αποκατάστασης πρανών στο πρώην λατομείο «Γρηγορίου» 26.345,93 ευρώ ( έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, σε αναμονή αναδόχου) 

 10. Αστική ανάπλαση άλσους Αγ. Δημητρίου 1.599.600,00 ευρώ (έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, σε αναμονή αναδόχου) 

 11. Διαμόρφωση πρανών στο Δημοτικό Στάδιο Πετρούπολης 4.588.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)

 12.  Ενεργειακή και βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση της βατότητας πεζοδρομίων 3.724.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης)

 13. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών των αθλητικών χώρων Αλκυών και Γρηγορίου 250.000,00 ευρώ (στο στάδιο ωρίμανσης).

 Από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (4,5 εκατ. ευρώ).

Ανέγερση Βρεφικού Σταθμού στο ΟΤ 221 του Δήμου Πετρούπολης Προϋπολογισμού 1.473.483,00 € (Ολοκληρωμένο) 

Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων υποδομών εκπαίδευσης δια βίου μάθησης στο Δήμο Πετρούπολης Προϋπολογισμού  384.337,00 € (Ολοκληρωμένο) 

Επέκταση – Αναβάθμιση Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης 61.070,00 €  (Ολοκληρωμένο)  

Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας (Διαδ/κά Κοιν. Δίκτυα “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” &”ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”) στον Δήμο Πετρούπολης (δράσεις 1: Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας & 2: Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης) Προϋπολογισμός 749.654,00 € (Σε εξέλιξη)

Δομές Παροχής Βασικών Αγάθων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο)  προϋπολογισμού  507.880,00 € (Σε εξέλιξη)

 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πετρούπολης προϋπολογισμού 475.652,00 € (Σε εξέλιξη)

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Δράσεις Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής και Κοινωνικής Ένταξης των Ειδικών και Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Πετρούπολης, προϋπολογισμού 431.067,00 € (Σε εξέλιξη)

Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στο Δήμο Πετρούπολης, προϋπολογισμού 399.710,00 € (Σε εξέλιξη)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια