Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δυναμικό παρών έδωσαν οι πολίτες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας στην προεκλογική ομιλία του Λιάκου Ευάγγελου

 Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο “Μίμης Δούκας”, πραγματοποιήθηκε εχθές η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή, Λιάκου Ευάγγελου.

Ο κ. Λιάκος επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του, ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλία για τη στήριξη, που του παρείχαν στις εκλογές του 2019: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξη, που μου δώσατε τότε. Σε έναν εκλογικό αγώνα μόλις 20 ημερών, με αναδείξατε πρώτο, δίνοντάς μου τη δύναμη να είμαι η φωνή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η μεγάλη αυτή δύναμη έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη μου απέναντί σας. Γιατί μου δείξατε την εμπιστοσύνη σας και δεν θέλω να την προδώσω. Γιατί μας ενώνουν πολλά. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον διπλανό Δήμο Ασπροπύργου, με καταγωγή της γιαγιάς μου από εδώ, με όλα τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Αγία Σωτήρα, αισθάνομαι ένα με εσάς”.Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό της τετραετίας:

“Μαζί με τη δημοτική αρχή & το δημοτικό συμβούλιο πιέσαμε και εξασφαλίσαμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις:

  •  25.000.000€ για αντιδιαβρωτικά έργα για τα Βίλια και όρος Πατέρα
  •  Πάνω από 5.5εκ.€ για την αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης
  •  1,5εκ. € για παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου
  •  5εκ. € για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας”.

Επιπλέον, ο κύριος Λιάκος, μιλώντας για την ίδρυση της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, στα Βίλια, τόνισε ότι αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την περιοχή, ιδιαίτερα λόγω των φυσικών καταστροφών που έπληξαν περιοχές του Δήμου στο παρελθόν.

“Τώρα, ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας γίνεται το κέντρο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της άμεσης αντιμετώπισης”, ανέφερε στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής, κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά στις εθελοντικές ομάδες κατοίκων που “περιφρουρούν μόνιμα τα δάση μας και είναι πάντα έτοιμοι να συνδράμουν. Μαζί με αυτές τις ομάδες συναντήσαμε πρόσφατα τον αρμόδιο Υπουργό και εξασφαλίσαμε την περαιτέρω ενίσχυση των τμημάτων. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Όταν το 2019 σας έλεγα ότι θέλω όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να ενωθούν και να βγουν μπροστά το εννοούσα. Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, αυτές οι υγιείς δυνάμεις είναι που δίνουν ελπίδα σε όλους μας. Η εκτίμησή μου στο πρόσωπό τους είναι βαθύτατη και οι δεσμοί μας άρρηκτοι. Γιατί είναι δεσμοί που δημιουργήθηκαν μέσα στις στάχτες και στις λάσπες”.

Όσον αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, ο κ. Λιάκος δεν κρύφτηκε και αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικαιολόγητα επιχειρησιακά λάθη, που τον οδήγησαν να καταθέσει τις ενστάσεις του επί της διαδικασίας αλλά και προτάσεις στον Πρωθυπουργό, για την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντρικού σχεδιασμού. Με αυτόν τον τρόπο επετεύχθη η μεταφορά του συνόλου των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο εποπτικό κέντρο και μία ενιαία δασική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Λιάκος έκανε λόγο και για το “μεγάλο στοίχημα” για τον Δήμο, την υδροδότηση δηλαδή, όλων των απομακρυσμένων περιοχών του. “Γνωρίζω καλά τον διαχρονικό αγώνα όλων των Δημοτικών Αρχών αλλά και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Ένα πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με τη δημιουργία Μόνιμης Μονάδας Αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι, με την τροπολογία που κατέθεσα στη Βουλή. Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι να το κατακτήσουμε στο ακέραιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Λιάκος κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ίδιο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά, γιατί “χρειαζόμαστε σταθερότητα, συνέπεια και τόλμη για να πάμε μπροστά κάθε γειτονιά της Δυτικής Αττικής και της χώρας”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια