Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Ελευσίνα διαθέτει πλέον τα δικά της γραμματόσημα.


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων, με τίτλο «Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023», το Σάββατο 27 Μαΐου, στον χώρο του X-Bowling Art Center.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νανά Σπυροπούλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Δανιήλ Μπεναρδούτ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας & Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ. Λάζαρος Λαζαρίδης.

Ο Δήμος Ελευσίνας και η 2023 Ελευσίς, σε αγαστή συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έθεσαν σε κυκλοφορία μία αναμνηστική έκδοση 4 γραμματοσήμων, στα οποία απεικονίζονται εμβληματικά τοπόσημα και αρχαιολογικοί θησαυροί της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέσσερα αυτά γραμματόσημα απεικονίζονται η Καρυάτιδα Κιστοφόρος, το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο, το εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία και το εργοστάσιο Κρόνος.Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Επίτιμη Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δ. Αττικής κα Καλλιόπη Παπαγγελή, ο Υποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ & Καθηγητής της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κος Γιάννης Βιολέτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας κος Δημήτρης Λιάσκος.

Ταυτόχρονα, στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των ΕΛ.ΤΑ., όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν γραμματόσημα, καθώς και να σφραγίσουν δικά τους αντικείμενα με την ειδική φιλοτελική σφραγίδα.


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα ξεκινά ένα νέο ταξίδι προς την εξωστρέφεια και την ανάδειξή της, μέσα από τη συνεργασία μας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και με την άμεση και θετική ανταπόκριση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η Ελευσίνα, μέσα από αυτά τα μικρά αλλά συμβολικά γραμματόσημα, θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Θα γίνει γνωστή, για αυτά που πραγματικά αξίζει. Τον πολιτισμό και το σπουδαίο αρχαιολογικό της υπόβαθρο. H πόλη μας, η Ελευσίνα, στο πέρασμα των χρόνων, πορεύτηκε ως μία πόλη παραμελημένη που δυστυχώς, αν και διαθέτει πάρα πολλά θετικά στοιχεία, δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει με τρόπο που να γίνει ελκυστική τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στους επισκέπτες μας. Είναι αλήθεια, πως όλα αυτά τα χρόνια, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των επισκεπτών όταν ακούν τη λέξη Ελευσίνα, είναι τα εργοστάσια και οι βιομηχανίες. Με πολλή δουλειά, πολλή προσπάθεια αλλά και συνεργασίες όπως αυτή που γιορτάζουμε σήμερα με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλάζουμε αυτή τη στερεοτυπική εικόνα, γιατί σίγουρα το αξίζει η πόλη μας και όλα όσα αυτή, έχει προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό. Πλέον, και με όχημα τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η Ελευσίνα, αυτή η ιερή πόλη, η πόλη της Δήμητρας και του Αισχύλου, η πόλη που υμνήθηκε από σπουδαίους ποιητές, αρχίζει να ξεδιπλώνει όλα όσα έκρυβε για χρόνια μέσα της και να αποκτά τη χαμένη της αίγλη. Μέσα από την επιλογή των συγκεκριμένων εικόνων, η οποία δεν ήταν και καθόλου τυχαία, συνοψίζεται όλη η ιστορία, ο πολιτισμός και ο αρχαιολογικός θησαυρός της πόλης μας. Στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τον Πρόεδρο κύριο Μπεναρδούτ, τον Διευθυντή Φιλοτελισμού κύριο Λαζαρίδη και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Προσωπικά, θέλω να αφιερώσω τη σημερινή εκδήλωση σε έναν άνθρωπο ο οποίος έδωσε όλο του το είναι για την Ελευσίνα, στήριξε τη σημερινή πρωτοβουλία και δυστυχώς δεν είναι εδώ για να απολαύσει αυτή τη στιγμή. Αναφέρομαι στη Δέσποινα Γερουλάνου, την Πρόεδρο της 2023 Ελευσίς».
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια