Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Μιχάλης Λεβέντης


 Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή μία σημαντική προσωπικότητα για τα τοπικά δρώμενα της Ελευσίνας, ο επί τρεις θητείες πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Λεβέντης.

Βαρύ το πένθος στην τοπική κοινωνία καθώς ο εκλιπών υπήρξε αναμορφωτής του Δήμου Ελευσίνας, μιας και εμπνεύστηκε μία σειρά έργων για τον τόπο του με κυριότερα τον θεσμό των «Αισχυλίων» και του  Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ».


Ο νυν Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου αποχαιρετά τον Μιχάλη Λεβέντη με το παρακάτω μήνυμα :

«Η απώλεια του Μιχάλη Λεβέντη βυθίζει σε πένθος ολόκληρη την πόλη.
Ένας άνθρωπος με μακρά διαδρομή στα κοινά, ήδη από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ως μέλος της Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας της ΕΔΑ, ο οποίος στη Δικτατορία συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο.
Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Ελευσίνας, με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην πορεία του Δήμου μας.
Υπήρξε αναμορφωτής της Ελευσίνας, ενώ η προσφορά και η συμβολή του στην πολιτιστική ζωή του τόπου, υπήρξε σπουδαία, μιας και ήταν εκείνος που καθιέρωσε τον σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, τα Αισχύλεια.
Επι των ημερών του ιδρύθηκε η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο για την Σωτηρία της Ελευσίνας και των Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε η συγγραφή και έκδοση της Ιστορίας της Ελευσίνας.
Το κυριότερο, ο Μιχάλης Λεβέντης, υπήρξε ο εμπνευστής και θεμελιωτής της προσπάθειας ανέγερσης του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», η οποία ξεκίνησε το 1976 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, με πρώτους δωρητές τους εργαζόμενους, τους εκπροσώπους συλλόγων, σωματείων, συνεταιρισμών και μαθητών, της περιοχής.
Το παράδειγμα, οι αγώνες και η παρακαταθήκη του θα μας ακολουθούν πάντα.
Καλό ταξίδι σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και Δήμαρχο!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια