Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τρεις τιμητικές διακρίσεις για τον Δήμο Φυλής στη μεγαλύτερη Έκθεση για το Περιβάλλον, στην «Attica Green Expo 2023»


Τρεις τιμητικές διακρίσεις απέσπασε ο Δήμος Φυλής, κατά την δεύτερη μέρα της Έκθεσης για το Περιβάλλον, «Attica Green Expo 2023» που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο Γήπεδο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο.

Από την Attica Green Expo: Τιμητική πλακέτα για την Προσφορά του στην Κυκλική Οικονομία


Από τους διοργανωτές της Έκθεσης, Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και «Forum Train and Consultimg»: EΠΑΙΝΟ για την συνεισφορά του στην υλοποίηση του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


 Aπό τον Γενικό Διευθυντή της Forum Train and Consultimg, Γιάννη Νικλήτσα: βραβείο για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση με δικό του Περίπτερο όπου προβάλλονται οι περιβαλλοντικές του δραστηριότητες και ιδίως το Ενεργειακό του Πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο Επιστημονικού Συνεδρίου το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαΐου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μίλησε για την εμπειρία του από τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας «ΦΑΕΘΩΝ».


Παρουσίασε, επίσης, τον μεγαλόπνοο σχεδιασμό του Δήμου Φυλής για την Ενεργειακή και Υδρολογική του αυτοτέλεια, διαβεβαιώνοντας τον εκ των ομιλητών του Συνεδρίου και Διευθυντή Χρηματοδότησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΚΔ), Γεώργιο Κουλτούκη ότι ο Δήμος Φυλής θα καταθέσει νέες μελέτες για έργα εξοικονόμησης Ενέργειας.

Αναφερόμενος στην έως σήμερα υλοποίηση του οραματικού Σχεδιασμού του ο Δήμαρχος Φυλής, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον αποκαταστημένο χώρο της Χωματερής.

«Προχωράμε. Το κατασκευάζουμε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κι έχουμε λάβει του όρους σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο να αποκτήσουν, δωρεάν, ρεύμα 1930 ευάλωτα νοικοκυριά. Σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν τα δημοτικά κτίρια και στην επόμενη στόχος μας είναι όλοι οι Δημότες της Φυλής να έχουν δωρεάν ρεύμα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο Δήμαρχος Φυλής πρόσθεσε πως ήδη έχουν χορηγηθεί στο Δήμο, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι άδειες παραγωγής για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης ισχύος, σε άλλα δύο δημοτικά κτήματα, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και γενικότερα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου. Ανέπτυξε επίσης και τις παράλληλες πρωτοβουλίες του που είναι η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας της Πάρνηθας (φυτική ύλη, ξερά κλαδιά κ.α) με στόχο την Προστασία του δασικού της πλούτου, την αποφυγή πυρκαγιών αλλά και την παροχή ρεύματος και ζεστού νερού στη Δημοτική Ενότητα Φυλής και στη συνοικία «Πανόραμα» Άνω Λιοσίων.


Ο Χρήστος Παππούς μίλησε, επίσης, για τη στρατηγική της Υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου Φυλής, που περιλαμβάνει τη διάνοιξη 8 γεωτρήσεων, την αξιοποίηση των Πηγών της Πάρνηθας «Γκούρα» και «Ρουμάνι» αλλά και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης με στόχο την, δωρεάν, παροχή νερού σε όλα τα νοικοκυριά.

Ο Δήμαρχος κατέληξε με την εκτίμηση ότι, σε 2-3 χρόνια, ο Δήμος Φυλής θα είναι ένα πρότυπος Δήμος της Ευρώπης, πρωτοπόρος στις καλές πρακτικές για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Δημότες του και την παροχή δωρεάν ρεύματος και νερού.
Αναλυτικά η τοποθέτησή του εδώ:


Τις διαδικασίες συμμετοχής του Δήμου στην Έκθεση και την προετοιμασία του περιπτέρου ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και οι συνεργάτες του Δημάρχου Σπυριδούλα Ζάχαρη και Γιάννης Λιάκος.


Στο επιστημονικό Συνέδριο έδωσαν το “παρών” η αναπληρωτής Δημάρχου και αρμόδια για την Ενεργειακή Κοινότητα Χρυσούλα Κουράση καθώς και οι Αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Ραφτέλης και Τόλης Βαδεβούλης, επιστημονικοί συνεργάτες, διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια