Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πάρνηθα 2023: Μην μείνεις θεατής, γίνε ενεργός προστάτης του δάσους!


 Ένα βράδυ πυροφύλαξης στο πυροφυλάκιο του βουνού Φυλής δεν είναι ένα «χαμένο» βράδυ….. Μην μείνεις θεατής, γίνε ενεργός προστάτης του δάσους…

Click me!

Στα πλαίσια των εθελοντικών προγραμμάτων του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ σας ενημερώνουμε ότι με το άνοιγμα της αντιπυρικής περιόδου o σύλλογος πραγματοποιεί βάρδιες εθελοντικής πυροφύλαξης. Οι πυροφυλάξεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην Δυτική Πάρνηθα. Δίνουμε όπως πάντα την δυνατότητα μετακίνησης των εθελοντών πυροφυλάκων  προς το φυλάκιο με όχημα 4Χ4 του συλλόγου. 

Το πυροφυλάκιο απέχει 13χλμ. από την Φυλή και οι εθελοντές φτάνουν στο πυροφυλάκειο με το όχημα του Συλλόγου. Το παραλαμβάνουν από συγκεκριμένο σημείο στη Χασιά που θα τους οριστεί και το αφήνουν στο ίδιο σημείο μετά την λήξη της βάρδιας τους. Οι βάρδιες πραγματοποιούνται  βραδινές ώρες από τις 19:30 έως και τις 24:00, όποια μέρα της εβδομάδας επιθυμούν οι εθελοντές. 

Στους εθελοντές της εκάστοτε βάρδιας, ο σύλλογος παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό,  κιάλια, χάρτη κλπ. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα ή γνώση, καθώς, υποχρέωση του κάθε εθελοντή είναι να ειδοποιήσει έγκαιρα την Πυροσβεστική στο 199 (ατελώς) ή στο 112 από το κινητό του τηλέφωνο σε περίπτωση που εντοπίσει εστία πυρκαγιάς. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας για την σταθερή παρουσία τους κάθε χρόνο την ευαίσθητη καλοκαιρινή περίοδο στην προστασία της αγαπημένης όλων Πάρνηθας. Ευελπιστούμε, φέτος οι εθελοντές μας με την συνδρομή τους στο έργο μας να γίνουν πρότυπα για νέους εθελοντές πυροφύλακες. 

Για εκδήλωση  συμμετοχής  στείλτε μας μήνυμα στο eposfilis@gmail.com ή επικοινωνήστε με την Έφορο Εθελοντισμού κ. Χρυσούλα Γούτσου στο τηλ.6980805201

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια