Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Φιλοξενία αποστολών στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+ από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω


 Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 / School Exchange Partnerships, με τίτλο  “Respect environment and cherish thyself”  (R.E.A.C.T), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 25 μαθητές και 10 καθηγητές ευρωπαϊκών σχολείων από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2023.

Το «R.E.A.C.T» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 5 χώρες (Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία) και συντονίζεται από το σχολείο της Πολωνίας. Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται:

η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής

η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διαβίωσης αλλά και η διακοπή επιβλαβών για την υγειά συνηθειών όπως το κάπνισμα και

η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στους τομείς της ομαδικής εργασίας, της πρωτοβουλίας και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη αλλά και η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών

Κατά την συνάντηση αυτή, η οποία αποτελεί την 4η L.T.T.δραστηριότητα του σχεδίου και είχε θέμα «Sport and Sustainable food» οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να:

-πάρουν μέρος σε εργαστήρια που αφορούν τις σωστές διατροφικές συνήθειες, την σπατάλη τροφίμων και την βιώσιμη διατροφή

να συμμετέχουν σε παρουσιάσεις σχετικές με την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, την μεσογειακή διατροφή και τις υπερτροφές

να ξεναγηθούν στον Βοτανικό κήπο όπου συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες

να παρακολουθήσουν παρουσίαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να
συνεργαστούν σε δημιουργικό παιχνίδι που αφορούσε τόσο τους αρχαίους όσο
και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες

να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

να επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την πόλη του Ναυπλίου

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας επιτεύχθηκαν πλήρως. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό. Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα φιλόξενο, διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη. Αυτό ήταν ακόμα μια αφορμή για να αναλογιστούμε, όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, την τεράστια επίδραση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ στη διαπολιτισμική επαφή και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω  θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Γκίκα Ιωάννη, τον Δ/ντη Προγ/σμου Ανάπτυξης και Διαφάνειας του δήμου κ. Τζεμπελίκο Δημήτριο, την διατροφολόγο και εκπαιδευτικό κ. Ηλιοπούλου Βίκυ, την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», τους υπευθύνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βοτανικού Κήπου αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος  και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «Respect environment and cherish thyself», με επόμενο και τελευταίο σταθμό την Πολωνία, τον Απρίλιο του 2023.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια