Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μιχάλης Οικονομάκης: Από τις 2 Μάϊου ξεκινάνε και οι αποψιλώσεις καταρχήν στη ζώνη μίξης δασών/πόλεων και οικισμών


 Για την έγκαιρη προετοιμασία, κινητοποίηση, συνεργασία και υλοποίηση έργων συνεδρίασε την Δευτέρα 24 Απριλίου,  υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής 

Με συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασία του Δήμου Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη καθώς σωμάτων ασφαλείας, πυροσβεστικής, των υπολοίπων δήμων της δυτικής Αττικής και εθελοντών, υπηρεσιακών στελεχών και του Δασαρχείου, πραγματοποιήθηκε απολογισμός χειμερινής περιόδου 2022 – 2023, όπου δεν σημειώθηκαν προβλήματα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2023. Επίσης, συζητήθηκε η εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2023.

Ο Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας,  Μιχάλης Οικονομάκης, τόνισε ότι εκτελούνται έγκαιρα έργα από το Δήμο Φυλής για την πρόληψη των πυρκαγιών και, επιπλέον, οι αποψιλώσεις έχουν ξεκινήσει από τον Δήμο Φυλής. Από τις Μάϊου ξεκινάνε και οι δασοκομικοί -φυτοτεχνικοί  χειρισμοί προληπτικής απομάκρυνσης μέρους της φυσικής βλάστησης (εργασίες καθαρισμού) για μείωση του κινδύνου σε περιοχές όπως, στη ζώνη μίξης δασών/πόλεων και οικισμών για λόγους προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων από επερχόμενη δασική πυρκαγιά,  κατά μήκος του οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από δάση και δασικές εκτάσεις ενώ έχουν ελεγχτεί και είναι σε ετοιμότητα οι δεξαμενές τροφοδοσίας ύδατος των ελικοπτέρων. Επίσης έχουν ήδη μετατραπεί σε πυροσβεστικά  τα δύο από τα τέσσερα οχήματα 4 Χ 4  ενώ τις επόμενες μέρες θα μετατραπούν και τα άλλα δύο καθώς και το UNIMOG που διαθέτει ο δήμος. Η ευελιξία και η αμεσότητα των οχημάτων 4 Χ 4 στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους και  ο δήμος φροντίζει ώστε τη φετινή χρονιά ο στόλος αυτός να αυξηθεί. Ο κ. Οικονομάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Αττικής για την συμβολή της με την προληπτική διάθεση μεγάλων υδροφόρων που είναι απαραίτητες για την τροφοδοσία των πυροσβεστικών μέσων για να μην μετακινούνται την ώρα που επιχειρούν σε πυρόσβεση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια