Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μαρία Συρεγγέλα : Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η κάλπη που θα καθορίσει τις εξελίξεις στη χώρα


Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλά στον Δημοσιογράφο Αντώνη Δεωνά, από την ιστοσελίδα «Pitsounicity.gr». Η κυρία Συρεγγέλα, η οποία είναι υποψήφια Βουλευτής στο Δυτικό Τομέα Αθηνών (Β2) με την Νέα Δημοκρατία μιλάει για τις εκλογές του Μαΐου, κάνει λόγο για χυδαία και ωμά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης μιλάει για την υποψηφιότητά της στη Δυτική Αθήνα, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, αλλά, σχολιάζει και τις εξαγγελίες Τσίπρα, που λέει ότι θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου.


Ακολουθεί η συνέντευξη.

Κυρία Συρεγγέλα, η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η κρίσιμη κάλπη; Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας;  

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η κάλπη που θα καθορίσει τις εξελίξεις στη χώρα και σε αυτή την κάλπη θα κριθεί αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω. Στην κάλπη της 21ης Μαΐου υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης, μία ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι όλα όσα πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες και «φουρτούνες» την τελευταία τετραετία, αλλά εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Είχαμε πει ότι θα φέρουμε επενδύσεις και τις φέραμε. Είχαμε πει ότι θα στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα και το κάναμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων, σε μία Ελλάδα αδύναμη, την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Γι’ αυτό την Κυριακή 21ης Μαΐου όλοι στις κάλπες!  

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για συστηματική δουλειά προπαγάνδας για να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το σχόλιό σας; 

Δυστυχώς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη μία φορά υποτιμούν και προσβάλλουν τους πολίτες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ως πολίτες μειωμένης αντίληψης, οι αποφάσεις των οποίων είναι αποτέλεσμα παραπλάνησης. Θέλω να τους ενημερώσω ότι οι πολίτες αυτής της χώρας αξιολογούν, κρίνουν και αποφασίζουν με βάση τα δικά τους κριτήρια, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να πολιτεύεται με χυδαία, ωμά ψέματα, ενώ εμείς μιλάμε με πράξεις και έργα. Για τον κ. Τσίπρα μιλά η περίοδος της διακυβέρνησής του όταν έκανε τα αντίθετα εκείνων που υποσχέθηκε, ενώ για τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν όσα έγιναν αυτή την τετραετία. Εμείς κάναμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Οι πολίτες συγκρίνουν και κατανοούν ποια ήταν η κατάσταση το 2019 και που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και πόσα έχει καταφέρει μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες.  

Κατεβαίνετε πρώτη φορά για μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κόσμος στην Δυτική Αθήνα τι σας ζητάει;  

Η απόφασή μου να κατέβω για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει να κάνει με τη θέλησή μου να βάλω κι εγώ το δικό μου «λιθαράκι» στη βελτίωση της ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Μία θέληση που δεν έχει μείνει στα λόγια αλλά έχει γίνει ήδη πράξεις. Από τη θέση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ, προωθώ μέτρα και δράσεις για τη στήριξη των εργαζόμενων, των γονέων, όλων των οικογενειών. Κύριο μέλημά μου είναι να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις ζωές των πολιτών κάθε μέρα λίγο καλύτερες. Αυτό μας ζητάνε και οι πολίτες όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας αλλά ολόκληρης της χώρας. Εμείς είμαστε δίπλα στην κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πολίτες και της Δυτικής Αθήνας για ένα καλύτερο αύριο. Θέλω οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Αθήνας να με εμπιστευτούν, να μου δώσουν την ευκαιρία να παλέψω μαζί τους και να πάμε όλοι μαζί τη χώρα μπροστά.  

Θέλετε να μας πείτε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία; 

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την οικονομία μας. Το 2019 δεσμευτήκαμε για χαμηλότερους φόρους και το κάναμε πράξη. Η εθνική οικονομία αυτά τα τέσσερα χρόνια αναβαθμίστηκε 12 φορές. Βρίσκεται τώρα ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Σήμερα δεσμευόμαστε ότι την επόμενη τετραετία θα έχουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα, όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για το δημόσιο, αφού από τον Ιανουάριο του 2024 θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεύτερη προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στην υγεία, ξεκινώντας από τις πολιτικές δημόσιας υγείας, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όλους τους πολίτες για βασικά νοσήματα, τον προσωπικό γιατρό και την ψηφιακή υγεία. Και το επόμενο μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους που θα αξιολογεί διαρκώς τους υπαλλήλους, με κίνητρα για καθημερινή απόδοση, αλλά και με απαιτήσεις.  

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου. Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας γι’ αυτή την εξαγγελία. 

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε στη συγκεκριμένη εξαγγελία μόλις τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του Μιθριδάτη, ο οποίος είναι γνωστός για τις ομοφοβικές, σεξιστικές και χυδαίες τοποθετήσεις του. Οι δηλώσεις του Μιθριδάτη είναι απόλυτα  καταδικαστέες και ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά μας έδειξε ότι θυσιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων. Και παράλληλα αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε αυτό που υπόσχεται τώρα προεκλογικά. Τι τον εμπόδιζε; Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, προχωράει σε πραγματικά προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Την τελευταία τετραετία έγιναν πολύ σημαντικά βήματα για διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας. Έχουν εφαρμοστεί περισσότερες από 17 ειδικές πολιτικές με στόχο να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και να εμπεδωθεί η ισότητα στην καθημερινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, όπως η κατάργηση της αναχρονιστικής απαγόρευσης αιμοδοσίας για τους ομοφυλόφιλους, η ένταξη των διεμφυλικών στα προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα κατάρτισης δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ άτομα κά. Όσον αφορά τη θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αυτό θα διευθετηθεί στον κατάλληλο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια