Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μήνυμα Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την Ημέρα της Γυναίκας


 Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ανακήρυξη της 8ης του Μάρτη ως Διεθνούς Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Παγκόσμια Ειρήνη, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η ημέρα η σημερινή, δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα τιμής για τους αγώνες όλων των γυναικών.

Αυτές τις γυναίκες τιμούμε σήμερα, που παρά τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, τις ανισότητες και τους κινδύνους βίας που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα τους, συνεχίζουν να πρωτοπορούν και να οδηγούν την κάθε οικογένεια και την κοινωνία μπροστά.
Η πόλη μας στηρίζει και ενδυναμώνει όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικής πεποίθησης, καταγωγής, κατάστασης υγείας, μέσα από στοχευμένες κοινωνικές δράσεις, για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, καθώς και για εδραίωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, της αξιοπρέπειας και της ανεμπόδιστης άσκησης των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.
Οφείλουμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Και πάλι θα είναι λίγα μπροστά σε όσα κάνει κάθε γυναίκα για κάθε κοινωνία στην οποία συμμετέχει.
Σε κάθε μητέρα, σύζυγο, κόρη, φίλη, αδερφή, σύντροφο, συνάδελφο που μας εμπνέει με τη δύναμη και την ανθεκτικότητα της κάθε μέρα, να είστε υγιείς, ευτυχισμένες και δημιουργικές! Σας ευχαριστούμε για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια