Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με Εθνική Υπερηφάνεια ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ασπροπύργου


 Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και σειρά εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ασπροπύργου  ο εορτασμός της 25ης  Μαρτίου. Όπως κάθε χρόνο, την παραμονή της Εθνικής Εορτής, πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Καπετάν Μελέτη Βασιλείου, λιτή τελετή η οποία περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες προγόνους μας, ενώ ομιλία, σχετική με το πνεύμα των ημερών εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου «Attica Tv» και  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κοινωνικών Δομών, κ. Δημήτριο Καγιά. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη μαθητική κοινότητα, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις και τους Εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Ανήμερα της 25ης, τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε η τελετή στην Πλατεία Ηρώων, με την εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νικόλαο Μελετίου. Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της Βουλής, κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Λεωνίδας Μίχας, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κατσινούλας, ο Διοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, Αντισυνταγματάρχης Πεζικού, Βλάσιος Γαρδέρης, ο Υποδιοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Κωνσταντίνος Κατσίκας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου, Υπαστυνόμος Β΄, Ιωάννης Βαρσαμίδης, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Θεοδώρα Γρομητσάρη και ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, κ. Αντώνιος Σαρρής.






Κατόπιν, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής  του Δήμου Ασπροπύργου, παρέλασαν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πόλης μας, καθώς και σπουδαστές και σπουδάστριες των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος, για όλους τους δημότες, στην αίθουσα “Δημήτρης Καλλιέρης”, του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

 «Ασπροπύργιες και Ασπροπύργιοι

Ήθελα σήμερα να σας κουράσω. Ήθελα να τα βγάλω μέσα από την ψυχή μου. Ήθελα σήμερα να σας στείλω σπίτια σας σκεπτικούς. Να μελετήσετε την προδοσία και την διχόνοια, και να την ξεριζώσετε από τις καρδιές σας …

Ποτέ οι κακές οι σκέψεις μας δεν έρχονται από την πόρτα… πάντα μπαίνουν από το παράθυρο.

Τρυπώνουν μέσα στις ψυχές μας και μας κηλιδώνουν, καμιά φορά νομίζουμε πως είμαστε και σωστοί κιόλας… Αλλά το να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας, και να πολεμιόμαστε, θα είναι πάντα η χαρά του εχθρού της πατρίδας, η επιβεβαίωση του, η ελπίδα του πως μπορεί να μας ξανακάνει ραγιάδες του ..

Τα μελανά γεγονότα της Επανάστασης είναι σχεδόν ισάριθμα με τις αγαθοεργίες των ηρώων… και έτσι, μένει στο στόμα μας η γλύκα του ηρωισμού κ η πίκρα της προδοσίας. Η  τιμή των ανδραγαθημάτων κ η όνειδος της υστεροβουλίας. Η αρετή του θάρρους και η ντροπή της διχόνοιας.

Χρέος όλων είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή της πόλης μας και της πατρίδας μας.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ !

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !

ΠΑΝΤΑ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΙ !

ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ !!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια