Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής (βίντεο)

 



Στα Άνω Λιόσια ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επεσήμανε τη σημασία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας.



«Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια, από τότε που οι πρόγονοί μας τόλμησαν το ακατόρθωτο. Καλούμαστε να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία, που μας κληροδότησαν, χύνοντας ποταμούς αίματος, οι πρόγονοί μας. Να υπερασπιστούμε την Πατρίδα κόντρα στα σχέδια του αναθεωρητισμού. Καλούμαστε να υποβληθούμε σε νέες θυσίες για να προστατεύσουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του Λαού μας. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά θα κάνουμε το χρέος μας, απέναντι στην Ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Στο Ζεφύρι  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας αναφέρθηκε στους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση του Έθνους, εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας . 





“Σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες πήραν τα άρματα και ξεχύθηκαν για τη λευτεριά τους. Είναι η μέρα ορόσημο της αντίστασης του σκλαβωμένου λαού μας άνοιξε στην ιστορία της Ελλάδος ένα καινούργιο κεφάλαιο. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, επειδή οι πρόγονοί μας πίστεψαν πως το Ελευθερία ή Θάνατος δεν ήταν δίλημμα αλλά ανυπέρβλητη και αυτονόητη υποχρέωσή τους ήταν ο θάνατος για την Ελευθερία.  Ενώ κατέληξε ότι δεν θυσιάστηκαν άδικα και πως όποτε χρειαστεί πάλι οι Έλληνες θα πράξουν το χρέος τους”.

Στη Χασιά η Αντιδήμαρχος  Ελένη Λιάκου αναφέρθηκε  στις ηρωικές προσωπικότητες που, με απαράμιλλη γενναιότητα, αποτέλεσαν έμπνευση για τις επόμενες γενιές και δημιούργησαν ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια